Societat 28/12/2020

Erlina Vijande, delegada de Satse: "No podem enfrontar-nos a una pandèmia amb contractes de tres mesos"

Ha assegurat que l'eventualitat "és molt grossa a Son Espases" i que hi ha una inestabilitat a les plantilles que "no és sostenible"

Ara Balears
1 min
Infermeres atenent un malalt de covid-19 en una UCI, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa delegada sindical de Satse, Erlina Vijande, ha denunciat aquest dilluns al programa Al Dia d'IB3 Ràdio que a l'hospital de Son Espases no hi ha suficient personal d'infermeria per poder afrontar la situació generada per l'augment de casos de covid-19 i ha criticat les contractacions que s'estan fent. "No podem enfrontar-nos a una pandèmia amb contractes de tres mesos o sis mesos", ha afirmat.

La delegada ha explicat que el personal està saturat i que no s'està contractant gent perquè s'ofereixen contractes precaris i els sanitaris de la Península "no volen venir a l'illa per fer feina dos o tres mesos". En aquest sentit, ha concretat que en aquests moments les borses de personal sanitari de les Illes estan exhaurides. A més, explica que l'IB-Salut no té una política de recursos humans a llarg termini i reclama que "no es poden excusar dient que les borses són buides".

Vijande ha reconegut que l'eventualitat "és molt grossa a Son Espases" i que hi ha una inestabilitat a les plantilles que "no és sostenible". En aquest sentit, la delegada s'ha mostrat sorpresa per la falta de previsió davant de la segona i la tercera onades de covid. "Onada rere onada es repeteixen els mateixos patrons i ens sorprèn que no estiguem preparats", ha assegurat. A més, ha criticat que això "ens pot passar la primera vegada, però a la segona onada i a la tercera, no".

stats