Societat 28/12/2020

Reorganitzen els serveis de Son Espases davant l'augment de casos de covid-19

En aquests moments hi ha 125 persones ingressades a l'hospital i d'aquestes, 34 són a l'UCI

Ara Balears
1 min
L'hospital de Son Espases en una imatge d'arxiu

PalmaL'hospital de Son Espases està reorganitzant els seus serveis davant l'augment de casos de covid-19. Segons ha informat Diario de MallorcaDiario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears, el comitè de crisi del centre es va reunir el dia de Nadal per valorar la situació i reordenar els seus recursos per, segons fonts del centre, "adaptar els espais i els recursos humans i físics per donar una millor atenció als ingressos".

Entre aquestes mesures, que ja s'havien plantejat, s'ha convertit la unitat de convalescència C de l'Hospital General en una nova planta covid-19. A més, a Son Espases es buidarà la unitat 3N de pacients que no tinguin coronavirus i els derivaran cap a altres unitats per poder disposar del seu personal a fi d'atendre malalts amb covid-19. Respecte de les UCI, es convertirà la coronària en una de covid-19, amb un total de vuit llits.

Des del dia que es va decidir iniciar aquesta reorganització, a Son Espases la xifra d'ingressats ha anat augmentant i ha passat de 119 persones ingressades (25 de les quals són a l'UCI) divendres passat a 125 ingressats (34 dels quals a l'UCI) aquest dilluns.

Aquest augment de casos confirma que les festes i l’arribada d’altres patologies relacionades amb l’hivern fan preveure una pressió assistencial més forta que la patida el setembre a les Illes, tal com va avançar l'ARA Balears.

stats