Els empresaris acusen Cort d'enganar els ciutadans amb la proposta de fer una comercialitzadora d'energia

La CAEB creu que aquesta gestió de l'energia generarà pèrdues que s'hauran de cobrir amb nous impostos

La Confederació d'Associacions Empresarials (CAEB) titlla de "greu errada" i d'"engany als ciutadans" la proposta de l'Ajuntament de Palma de crear una comercialitzadora d'energia pública. "És una ocurrència amb un evident enfocament electoralista", critiquen en una nota. 

La CAEB assenyala que la proposta "falta a la veritat" perquè considera que s'ha inflat "de manera exagerada i irreal" la previsió d'estalvi, i perquè "oculta als ciutadans els riscos que comporta". Segons els empresaris de Balears, hi ha un escàs marge de benefici i un elevat risc de generar grans pèrdues que els ciutadans haurien de cobrir amb més impostos.

La confederació creu que l'Ajuntament té un "ampli espai de millora" que passa per la implantació d'una estratègia més eficient de la gestió d'energia "i no la creació d'una comercialitzadora pública, ja que l'admistració hi ha de ser per gestionar amb eficàcia i eficiència, i no per muntar empreses", expliquen. 

A més, la CAEB acusa els responsables municipals d'una manca de coneixement sobre la matèria que no els permet veure que la comercialització és "el graó més dèbil i arriscat de la cadena energètica" i expliquen que no debades els operadors independents tenen grans dificultats per mantenir l'activitat i la compensen exercint altres activitats com la generació i distribució de l'energia.  

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF