Societat 03/12/2019

Els sopars d’empresa ompliran els restaurants de Menorca els pròxims caps de setmana

El preu mitjà per comensal és de 30 euros i per a Cap d'Any se situa entre 50 i 60 euros

Iván Martín
2 min
Els restaurants menorquins apuren els últims dies de reserves per a celebrar els dinars o sopars d'empresa.

MaóEls restaurants de Menorca estan “saturats” per acollir dinars i sopars d’empresa, segons ha assegurat el president de l’Associació d’Hostaleria i Restauració de la CAEB. José Bosch explica que la majoria d’àpats d’empresa tindran lloc a la nit i es concentraran en dos caps de setmana. “El problema és que tothom vol organitzar el dinar o sopar d’empresa entres els dies 13 i 15 o 20 i 22 de desembre, de manera que es col·lapsen els establiments. Fins i tot alguns, com que no disposen de disponibilitat per sopar, traslladen la reunió al migdia”, ha remarcat.

A més, segons Bosch, cada vegada són més els grups que decideixen celebrar les festes nadalenques plegats. “Abans, solament eren les empreses les que reservaven, avui dia entre gimnasos i persones que fan una activitat paral·lela a la laboral, és difícil no penjar el cartell de ple”, ha reconegut. El president de la patronal ha admès que el desembre és un mes bo pel que fa a la facturació. D’altra banda, ha destacat el preu mitjà per comensal, que se situa en 30 euros “És la xifra màgica. Trobam menús exquisits a un preu raonable. Fins i tot m’atreviria a dir que és relativament econòmic. La gent vol comoditat i que li ho donin tot fet”, ha dit.

En canvi, la despesa mitjana per comensal s’incrementa si demanam un pressupost per a Cap d’Any. “En funció del tipus de restaurant, pot variar, així com si després hi ha ball o festa. Estam parlant d’una mitjana d'entre 50 i 60 euros”, ha assenyalat. En aquest sentit, Bosch ha detectat un canvi d’hàbits dels menorquins en els darrers anys, “Cada vegada són més els que reserven per a dia 25 de desembre, i sobretot hem notat un augment de les reserves per a l’1 de gener”, ha emfasitzat. A la taula, la porcella i el calamar a la menorquina continuen sent els plats més demandats als restaurants de l’illa.

stats