Mobilitat sostenible
Societat 27/06/2022

Eivissa vol regular l'entrada de vehicles a l'illa durant la temporada turística

El Consell Insular pretén seguir les passes de Formentera i frenar la massificació i encaminar l'illa cap a la sostenibilitat

ARA Balears
2 min
Centenars de cotxes estacionats en un aparcament de Mallorca.

PalmaEivissa vol seguir les passes de Formentera i regular l'accés de vehicles a l'illa durant la temporada turística per frenar la massificació i encaminar l'illa cap a la sostenibilitat. Aquest dilluns el Consell d'Eivissa ha presentat la proposta legislativa pertinent a patronals, partits polítics i agents socials per tal d'aconseguir reduir el sostre de vehicles durant els mesos d'estiu.

El president del Consell Insular, Vicent Marí, ha assegurat que aquesta proposta és la primera passa per lluitar contra una problemàtica que s'incrementa any rere any i que una legislació i una normativa controladora és l'única manera de fer-li front. El president ha assegurat que és conscient que aquesta normativa és "complicada" i pot ser polèmica i ha defensat que per tal d'aconseguir aprovar-la faran diferents rondes de contactes amb l'objectiu d'arribar a acords a través del consens i la negociació entre les autoritats i agents socials eivissencs.

El Consell d'Eivissa ha presentat un estudi que assegura que l'estiu passat arribaren a l'illa quasi el mateix nombre de vehicles com la xifra de persones que resideixen a l'illa, 150.000. A més, ha detallat que, igual que a Formentera, els mesos de juliol i agost són els mesos on hi ha un major nombre de vehicles circulant per l'illa i que són els mesos claus per controlar i frenar.

En la presentació de la proposta, el Consell Insular ha destacat que si s'aprova la proposta legislativa es durà a terme una millora i un increment de les freqüències del transport públic d'Eivissa per tal de garantir la mobilitat tant als residents a l'illa com als visitants.

A més, a l'esborrany de la proposta legislativa es preveu la possibilitat que el Consell, en consens amb els ajuntaments afectats, pugui regular l'estacionament de vehicles en llocs determinats i en moments concrets, prohibint l'acampada de caravanes o furgonetes. A més, també es preveuen sancions que poden arribar als 30.000 euros i la possibilitat d'immobilitzar els vehicles que incompleixin durant un màxim de quatre mesos.

stats