Societat 07/02/2020

Formentera tornarà a regular l'entrada de vehicles els mesos de juliol i agost

El termini es manté exclusivament en els dos mesos de temporada alta i es descarta la proposta d'ampliar-lo a la darrera setmana de juny i la primera de setembre

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu. / ARA BALEARS

PalmaEl Consell d'Entitats de Formentera ha acordat que el període de regulació de l'entrada de vehicles a l'illa serà el mateix que l'any passat, de l'1 de juliol al 31 d'agost, segons ha informat l'agència Efe. El Consell de Formentera ha assenyalat que, "després d'escoltar el sentir de les entitats", ha decidit mantenir el termini de regulació exclusivament en els dos mesos de temporada alta i ha descartat la proposta d'ampliar-lo a la darrera setmana de juny i la primera de setembre.

A la trobada entre la institució i les associacions, també s'ha informat que en el segon estiu d'aplicació d'aquesta regulació el sostre de vehicles que poden circular per l'illa serà de 21.487 per dia, un 4% menys que el 2019, que va ser de 22.382 vehicles diaris.

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha destacat que el projecte formentera.eco va néixer de la petició de la ciutadania per mantenir l'illa "com un lloc únic i tranquil" i per preservar-lo "ara i per a les generacions futures".

Per part seva, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha recordat que l'objectiu d'aquesta legislatura és aconseguir una reducció "controlada i progressiva" per rebaixar un 16% el sostre de vehicles en quatre anys, amb una reducció anual del 4%.

stats