Societat 20/10/2021

Els efectes de la vacuna: la incidència dels menors de 12 anys duplica la mitjana a les Balears

Salut mantindrà la mascareta obligatòria als patis de les escoles

2 min
El procés de vacunació continua a bon ritme a les Illes.

PalmaLa incidència de covid entre els illencs menors de 12 anys és la més alta de tots els grups d'edat i duplica les xifres actuals de casos detectats per cada 100.000 casos entre els balears nascuts després del 2009. L'única franja que encara no es pot vacunar actualment encapçala les dades de casos nous detectats diàriament i el percentatge de casos actius. En aquest sentit, la consellera de Salut de les Balears, Patricia Gómez, ha explicat que, tot i tenir la incidència més elevada de la Comunitat Autònoma, "el percentatge de casos greus és baix".

Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, la incidència del coronavirus entre els balears menors de 12 anys els darrers catorze dies és de 88,53 casos per cada 100.000 habitants, mentre que pel que fa a la resta de franges d'edat és de 44,14. A més, la incidència dels residents a l'Arxipèlag de menys de 12 anys és la segona més alta de l'Estat, només per darrere dels del País Basc, on la incidència acumulada els darrers 14 dies és de 101,455 casos per cada 100.000 habitants.

Malgrat que a les Balears la vacunació s'ha estancat, l'alt percentatge de gent immunitzada ha aconseguit frenar la pandèmia i la situació sanitària està controlada, per ara, a l'Arxipèlag. La incidència acumulada s'ha estabilitzat en prop dels 50 casos per cada 100.000 habitants i en poc més d'un mes l'Arxipèlag ha passat d'estar en risc extrem per covid-19 a fregar el risc baix. En totes les franges d'edat -excepte els menors de 12 anys- la xifra de casos detectats per cada 100.000 habitants s'ha reduït, com a mínim, a la meitat en comparació amb les xifres del mes de setembre. Pel que fa als illencs nascuts després del 2009, la incidència també s'ha reduït, però el descens és menor.

Davant aquesta situació, i per tal de garantir que els centres educatius siguin espais segurs per a alumnes i docents, Salut ha decidit que els infants hauran de continuar duent mascareta als patis. Tot i això, la consellera ha afirmat que el Govern està disposat a llevar-la "prest". Gómez ha destacat que des de l'inici de la pandèmia totes les decisions s'han pres en funció de "l'evidència científica" i ha remarcat que "les evidències epidemiològiques demostren que l'ús universal de la mascareta a les escoles i la ventilació han permès una escolarització segura i presencial".

stats