Política 19/10/2021

Salut manté la mascareta als patis de les escoles, però la consellera diu que es llevarà "prest"

Patricia Gómez reitera que l'objectiu és "un curs presencial i segur"

2 min
Nins amb mascareta a la porta de l'escola.

PalmaEls nins hauran de continuar duent mascareta als patis. No obstant això, segons ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, el Govern està disposat a llevar-les "prest". Gómez ha respost en el ple del Parlament a una pregunta de la diputada de Més per Menorca Patricia Font, qui ha assenyalat incoherències, com ara que "els infants es puguin llevar la mascareta a un parc, però no al pati de l'escola", i ha destacat els beneficis psicològics i per a la comunicació no verbal de retirar-la a tots els espais oberts. "Hi ha mesures que s'han relaxat, però els infants encara han de dur les mascaretes als patis de les escoles. I ells han donat una lliçó de comportament", ha comentat Font.

Per la seva banda, la consellera ha recordat que totes les decisions s'han pres en funció de "l'evidència científica". "És abundant l'evidència que demostra que l'ús universal de la mascareta a les escoles i la ventilació han permès una escolarització segura i presencial", ha explicat, i ha destacat que l'objectiu del Govern ha estat, precisament, un inici de curs "segur i presencial per als infants, els pares i els docents". A més, Gómez ha insistit que "la pandèmia continua" i ha assenyalat una dada prou significativa: "A les franges d'edat dels infants no vacunats, la incidència dobla la mitjana de les Balears, que és de 40 [casos per cada 100.000 habitants a 14 dies]". I, malgrat que la titular de Salut ha reconegut que "els infants no tenen símptomes greus", també ha remarcat que "un 10% dels que emmalalteixen té covid persistent".

Malgrat tot, Gómez s'ha mostrat "segura" que, si continuen les bones xifres sanitàries, "la propera mesura que es revisarà és l'ús de la mascareta als exteriors, independentment dels metres de distància". "Els ministeris d'Educació i Sanitat varen fer un pacte per garantir un curs presencial i segur, però estic quasi segura que la mascareta als exteriors es revisarà aviat", ha reiterat.

stats