Societat 28/08/2023

Educació respon a les crítiques per l'alberg de Formentera: "El problema no és d'aquest curs"

L'anunci que es podria cedir l'edifici per facilitar l'allotjament dels docents destinats a l'illa va generar una onada de reaccions crítiques a les xarxes

2 min
La casa de colònies de Formentera.

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha reaccionat a l'onada de queixes que es va generar davant l'anunci que el Govern feia feina perquè els docents de Formentera poguessin allotjar-se a la casa de colònies; tot amb l'objectiu de combatre els problemes d'habitatge que pateix l'illa, amb llars de 50 metres quadrats a 2.000 euros mensuals. "El problema dels docents no ve d'aquest curs, sinó que hi és cada any", ha dit, en ser preguntat per l'ARA Balears. Vera ha volgut remarcar "la pressa" en què s'han hagut de prendre les decisions, atès el poc temps de rodatge que du el nou equip d'Educació i "per garantir que els alumnes de Formentera tinguin els docents que necessiten".

La solució de l'alberg, ha explicat, la va sol·licitar el Consell Insular i s'ha consensuat entre les dues administracions. El conseller ha acceptat que la mesura "no és una solució definitiva". "Hem començat a fer feina perquè el curs que ve els docents tinguin una millor alternativa", ha avançat.

Milers de reaccions

L'anunci de l'alberg com a alternativa d'habitatge per als docents de Formentera es va fer dimarts passat, 22 d'agost. Vera, acompanyat del gerent de l'IBISEC, Mateu Suñer, va visitar els centres educatius de l'illa i es va reunir amb els equips directius i amb representants insulars. Una vegada es va anunciar la mesura i la va publicar l'ARA Balears, milers d'usuaris de les xarxes varen reaccionar. "Jo apostaria per campaments en tendes de campanya i cartilles de racionament. Total, què importen els docents si hi ha turistes a qui treure els diners", deia un usuari. "Perquè tothom sap que anar-te'n a fer feina de docent a Formentera és ben igual que anar-te'n de colònies", publicava un altre. "Això em recorda els professors de Los Angeles, que dormen a tendes de campanya perquè no es poden permetre viure allà", afegia un altre ciutadà.

stats