Medi Ambient
Societat 16/05/2024

Veïns de Marratxí s'agrupen contra els parcs fotovoltaics: "Volem que es trobin solucions que no perjudiquin el medi ambient"

Aquests dimecres s'han reunit per planificar accions conjuntes per aturar els projectes previstos al municipi

ARA Balears
1 min
Els veïns s'han reunit aquest dimecres a Son Bonet.

PalmaRepresentants veïnals i de diverses entitats s'han reunit aquest dimecres a Son Bonet per planificar accions conjuntes per aturar els projectes dels parcs fotovoltaics que es volen construir a la zona. A Marratxí, de fet, s'han projectat més de 20 instal·lacions d'aquest tipus en un radi de deu quiòmetres, segons ha informat IB3. "No ens oposam a les energies renovables, però sí que volem que es trobin altres solucions que no perjudiquin el medi ambient", ha expressat un dels veïns.

Per la seva banda, José Antonio Ruiz, membre de la plataforma 'Renovables sí, però així no', ha assegurat que la situació consisteix en una agressió "molt forta" de la qual "la gent no està conscienciada i que poc a poc va avançant". "És una agressió al que ens queda, que és a l'interior de l'illa", ha lamentat.

L'objectiu principal dels veïns és que el Govern apliqui una moratòria per aquest tipus d'instal·lacions i exigir que es redacti un nou pla director sectorial energètic ja que l'actual és del 2005.

A més, la plataforma ha destacat que, actualment, a Mallorca hi ha 68 parcs fotovoltaics en tramitació, que preveuen ocupar més de 900 hectàrees de sòl rústic, l'equivalent a 1.800 camps de futbol.

stats