Societat 04/11/2019

USO reclama millores salarials per al personal de neteja i d'administració dels centres concertats

El sindicat ha demanat a la Conselleria que convoqui d'urgència la mesa per signar acords en aquest sentit

Ara Balears
1 min
L'estudi proposa també canvis per accedir a la docència. ARA BALEARS.

PalmaUSO ha reclamat aquest dilluns a la Conselleria d'Educació que convoqui "d'urgència" la mesa de la concertada per signar l'acord de millores laborals del personal d'administració i serveis (PAS) i apujar-li el salari de 2019 en la mateixa proporció (2,37%) aplicada als docents.

El sindicat també ha demanat la descongelació del complement autonòmic de 124 euros per al personal no docent, que no puja des de 2004, i ha criticat la Conselleria perquè "engana la concertada allargant la signatura d'acords de millores", ha assegurat USO en una nota, segons ha informat Efe.

"El personal d'administració i serveis dels centres concertats continua cobrant les nòmines segons les taules salarials de 2018, segons assegura el sindicat. I "no pot ser que les millores pactades es posterguin per por de la mesa sectorial de la pública i estiguin condicionades per la campanya electoral", ha afegit.

"Fa anys que intentam recuperar part del que se'ns va llevar el 2010 i no hem tingut encara cap millora sobre això", ha lamentat l'entitat.

USO ha organitzat per a aquest dimarts a les 10.00 hores una concentració a la Conselleria d'Educació per denunciar la paralització del desenvolupament de la negociació col·lectiva de l'acord del 2016. També l'STEI es va concentrar davant de la Conselleria a finals d'octubre per reclamar millores per al personal de neteja i d'administració de l'escola concertada, "els treballadors més maltractats i dels qual ningú parla", afirmà Ramón Monéjar, secretari d'ensenyament privat de l'STEI.

stats