Societat 07/10/2014

Sanitat diu que ja s'estan aplicant "diverses opcions terapèutiques" a la infermera contagiada amb l'Ebola

El ministeri reconeix que totes estan en fase experimental

Europa Press
1 min
La directora general de Salut Pública, Mercedes Vinuesa, al Congrés. EFE

MadridLa directora general de Salut Pública del ministeri de Sanitat, Mercedes Vinuesa, ha informat que "ara mateix" Espanya té "diverses opcions terapèutiques" per atendre la infermera amb Ebola que es troba ingressada a l'Hospital Carlos III-La Paz de Madrid, que es van començar a aplicar ahir.

Així ho ha confirmat aquest dimarts durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés, a la qual en principi assistia per informar sobre les actuacions del govern espanyol per repatriar els religiosos malalts d'ebola Miguel Pajares, des de Libèria, i Manuel García Viejo, des Sierra Leone.

"Ara mateix tenim a disposició a Espanya diverses opcions terapèutiques que es van començar a aplicar ahir", ha relatat Vinuesa, que també ha reconegut que totes estan "en fase experimental" i han de comptar per a la seva aplicació "amb el consentiment de els pacients ".

Ha avançat que a les 12.00 hores s'ha convocat a les comunitats autònomes a una Comissió de Salut Pública a la seu del ministeri, per analitzar l'actuació que s'està duent a terme davant de possibles casos d'Ebola i informar del cas de la infermera.

stats