Societat 25/05/2020

Dos detinguts i 149 propostes de sanció per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma a les Balears

Per altra banda, 87 passatgers internacionals hauran de passar el període de quarantena de 14 dies

Ara Balears
2 min
Detencions a les Balears durant l'estat d'alarma. / DELEGACIÓ DEL GOVERN

PalmaLa Policia Nacional ha detingut entre aquest diumenge i la matinada d'aquest dilluns dos homes a Eivissa per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. A més, les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen aixecar aquest diumenge 149 actes administratives per desobediència a Illes. Del total de les infraccions detectades, 52 varen tenir lloc a Palma, 29 a Eivissa i 1 a Maó, segons les dades facilitades per la Policia Nacional.

Així, els agents han arrestat un ciutadà de 49 anys després de ser sorprès al costat de cinc persones consumint alcohol a la via pública a Eivissa. El detingut ja tenia tres propostes de sanció anteriors per desobediència i dues detencions dels dies 3 i 6 d'abril.

De la mateixa manera, aquesta matinada la Policia Nacional ha detingut un jove de 27 anys quan caminava pel carrer a Eivissa sense causa justificada. El ciutadà, en veure els agents, ha intentat esquivar-los, però ha estat interceptat i identificat. El jove s'ha mostrat poc col·laborador i agressiu, i fins i tot ha començat a forcejar amb els policies. Els agents li han intervingut una petita quantitat de droga.

Per altra banda, l'aeroport de Son Sant Joan va registrar aquest diumenge l'arribada de 376 passatgers, mentre que 437 varen sortir de Mallorca en els 26 vols que varen operar, segons les dades de la Guàrdia Civil. Dels sis vols internacionals que varen arribar a Palma, 87 persones hauran de passar el període de quarantena de 14 dies.

Per part seva, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 157 viatgers en cinc vols d'entrada i 114 varen abandonar l'illa en cinc vols de sortida. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar 85 persones que varen arribar i 71 varen sortir de l'illa en sis vols programats.

Respecte dels controls fets a les carreteres i altres punts de la via pública a les Balears, els agents varen identificar més de 4.500 persones i 2.300 vehicles. La jornada d'aquest dilluns, la primera en la qual totes les Illes es troben ja a la fase 2, està transcorrent, de moment, sense incidències rellevants a l'Arxipèlag.

stats