Societat 25/05/2020

Què es pot fer a la fase 2? T'explicam les novetats de l'etapa

A Mallorca, Menorca i Eivissa des d'aquest dilluns es pot anar a la platja per fer activitats esportives, professionals o recreatives, com nedar o prendre el sol

Ara Balears
2 min
L'accés a les platges de les Illes està permès a partir d'aquest dilluns.

PalmaLa totalitat de les Balears entra aquest dilluns a la fase 2 del desconfinament. A totes les illes de l'Arxipèlag es podrà anar a la platja per fer activitats esportives, professionals o recreatives, com nedar o prendre el sol. També obriran les piscines comunitàries amb un aforament màxim del 30%. Les piscines esportives, tant tancades com a l'aire lliure, també obriran amb un terç del seu aforament i amb cita prèvia.

Comerços i restaurants

En aquesta segona fase es permetrà el consum en bars i restaurants a les taules si es garanteix la separació entre clients a la mateixa taula i entre taules, però en quedaran exclosos les discoteques i els bars nocturns. L'aforament es limitarà a un terç a l'interior i només es podrà consumir assegut o per endur. A les tendes s'ampliarà l'aforament fins al 40%.

Instal·lacions esportives i centres educatius

A més, s'obriran les instal·lacions esportives cobertes per fer activitats, amb cita prèvia i amb un 30% de la capacitat i s'amplia a 20 el nombre de persones que poden anar en grup a fer activitats de turisme actiu i de natura. Aquesta segona fase recull també l'obertura dels centres educatius (tot i que a les Illes no es durà a terme) i de formació extraescolars.

Hotels

En hotels i allotjaments turístics, s'obriran les zones comunes i es limitaran a un terç de l'aforament. Pel que fa a les activitats a l'aire lliure, els actes i espectacles culturals i d'oci hauran de ser de menys de 400 persones, amb el públic assegut i mantenint la distància necessària.

Llocs de culte

A més, podran assistir a un funeral o una cerimònia de cremació un total de 25 persones i s'ampliarà l'aforament dels llocs de culte al 50%. També es podran fer bodes a tot tipus d'instal·lacions, sempre que no se superi el 50% de l'aforament i, en tot cas, un màxim de 100 persones en espais a l'aire lliure o de 50 persones dins espais tancats.

stats