Societat 28/12/2022

Dones d'entre 36 i 65 anys i sense parella: el perfil més habitual de persones amb idees suïcides a les Balears

El nombre de cridades que rep el Telèfon de l'Esperança continua en augment

2 min
Una imatge d'arxiu

PalmaEl Telèfon de l'Esperança de les Illes Balears ha publicat aquest dimecres el balanç de la feina feta durant els primers 11 mesos del 2022, en què s'ha registrat un increment significatiu tant de les telefonades com dels intents de suïcidi i les peticions d'ajuda entre els més joves. A més, han destacat que el perfil més habitual de residents a les Illes Balears que els telefonen amb idees suïcides són dones, d'entre 36 i 65 anys i sense parella.

D'aquesta manera, durant fins al novembre d'enguany el Telèfon de l'Esperança de l'Arxipèlag van ajudar un total de 4.490 persones, 12 de les quals van contactar amb aquest servei mentre estaven intentant suïcidar-se. Aquesta xifra suposa un increment significatiu en comparació amb el mateix període de l'any passat quan foren set els illencs que van contactar amb el Telèfon de l'Esperança quan intentaven llevar-se la vida.

Un altre dels paràmetres que ha registrat un increment durant el darrer any és el nombre d'adolescents i joves residents a les Illes Balears que tenen temptatives suïcides i es posen en contacte amb el Telèfon de l'Esperança. Aquests darrers 11 mesos han rebut la telefonada de 465, xifra que suposa una crescuda del 20,78 % en comparació amb el mateix període de l'any passat quan van ajudar 385 joves.

Pel que fa al perfil dels illencs que es posen en contacte amb el Telèfon de l'Esperança, segons el seu darrer estudi el 61% són dones, el 68% tenen entre 36 i 65 anys i el 56% està soltera, viuda, separada o divorciada. En aquest sentit, detallen que el 6,45% de les persones que sol·liciten ajuda tenen depressió; el 6,72%, trastorns d'ansietat, i el 4,67%, una crisi vital. A més, han detallat que més del 10% de les persones que es posen en contacte amb aquest servei asseguren que la soledat i la incomunicació són els problemes que els han derivat a aquesta situació.

Les xarxes socials han guanyat també força com a eina d'ajuda per a persones amb idees suïcides durant els darrers 11 mesos. Des del Telèfon de l'Esperança han detallat que en aquest 2022 molts adolescents i joves han fet servir aquestes plataformes per demanar ajuda i posar-se en contacte amb professionals que els puguin guiar i lluitar contra les intencions de llevar-se la vida.

stats