Societat 23/03/2024

Els docents per oposició demanen solucions reals: "Ens separen de les nostres famílies"

Asseguren que se senten "utilitzats i enganats" per la Conselleria d'Educació i els sindicats

ARA Balears
1 min
Manifestació dels docents pel concurs de trasllats

PalmaNou acte de protesta dels docents perjudicats pels criteris del concurs de trasllats. Aquest dissabte més de 200 persones s'han manifestat a la plaça Major de Palma per exigir al Govern i a la Conselleria d'Educació "solucions reals". Asseguren que més del 90% dels docents i funcionaris que han aprovat les oposicions es veuen obligats a canviar d'illa per fer la seva feina i que els obliga a triar entre "la vocació i la seva família".

Els docents culpen d'aquest problema el concurs general de trasllats i la seva normativa. Remarquen que el problema és que s'han fet coincidir dos processos (el d'estabilització i el d'oposicions) i els perjudicats "clarament" per la normativa no són altres que els opositors. En aquest sentit, han volgut deixar clar que no tenen "cap mena de problema ni culpen en cap sentit" els docents estabilitzats, sinó la manera de fer de la Conselleria d'Educació i els sindicats.

A més, defensen que, quan es van presentar a les oposicions, no sabien que la normativa del concurs de trasllat era tan desigual entre opositors i estabilitzats i que actualment se senten "utilitzats i enganats". Així, han remarcat que la situació actual obliga molts docents opositors a haver-se de separar de les seves famílies per poder fer feina i que ningú els dona cap solució.

A la manifestació s'han sentit proclames com "Oposició aprovada, plaça enverinada", "Volem quedar a casa" i "Polítics i sindicats estabilitzats".

stats