Societat 17/12/2020

En venda una discoteca d'Eivissa per sis milions d'euros

A Calvià també hi ha tres locals d'oci nocturn disponibles per comprar

Catalina Riera
2 min
Imatge d'arxiu d'una discoteca d'Eivissa. / GETTY

PalmaEivissa té en venda la discoteca més cara de tot el territori espanyol que apareix al portal immobiliari Idealista: sis milions d'euros. Es tracta d'un local de més de 700 metres quadrats, situat a Cala de Bou (Sant Josep). S'ha reformat i s'entrega amb tots els permisos i llicències per a l'activitat de bar i local d'oci noctun. L'anunci, però, no especifica el nom de la discoteca perquè "la propietat prefereix mantenir-lo en l'anonimat", explica a l'ARA Balears l'agència que en gestiona la venda, My Ibiza Estate.

La pandèmia ha afectat de ple l'oci nocturn i n'amenaça la supervivència. De fet, a Idealista també hi ha tres locals d'oci nocturn de Calvià que estan en venda. Ara farà pràcticament nou mesos que l'oci nocturn està paralitzat; per això, al president de l'Associació Balear de l'Oci Nocturn i Entreteniment (Abone), Jesús Sánchez, no el sorprèn que els propietaris decideixin vendre. "La situació del sector és preocupant i hi ha fons d'inversió interessats a comprar", diu Sánchez. De fet, a tot el territori espanyol s'han posat en venda un total de 200 discoteques, i, segons un estudi d'Abone, un 63,83% de les empreses d'oci nocturn de les Illes no sobreviurà a final d'any.

Cal recordar que el passat mes d'octubre el grup Cursach també va posar en venda la discoteca Tito's, un local d'oci nocturn amb més de 30 anys d'història. Per això, Sánchez adverteix que la discoteca BCM, propietat d'aquest mateix grup, “també es podria posar en venda”.

Pla de rescat

Per tal de pal·liar la situació del sector, els empresaris de l'oci nocturn de Mallorca s'han manifestat dues vegades davant el Consolat de Mar. Reclamen al Govern un pla de rescat que els ajudi a pal·liar les despeses econòmiques. Aplicar un IVA reduït fins que es puguin recuperar al 100%, negociar els preus dels lloguers dels locals i bonificacions de la Seguretat Social, són algunes de les reivindicacions.

stats