Educació
Societat 30/06/2023

El director general de Seguretat Ciutadana de Cort difongué una campanya perquè acomiadassin la professora de La Salle

Plataforma per la Llengua va fer arribar el cas a l'ONU

ARA Balears
2 min
Façana del col·legi La Salle de Palma.

PalmaEl nou director general de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Juan Manuel Martín Cobalea, va compartir una campanya d'assetjament contra la professora de Català de La Salle. Cal recordar que la docent va demanar als alumnes que havien penjat una bandera d'Espanya per animar l'equip durant el Mundial de futbol que la llevassin i davant la negativa de no retirar-la i la direcció del centre va decidir suspendre les classes que quedaven aquell dia. Davant aquests fets, es va iniciar una campanya de persecució contra la professora perquè l'acomiadassin del centre, de la qual l'actual càrrec de l'Ajuntament de Palma va formar part.

Amb tot, la direcció de La Salle va manifestar el seu suport a la docent: "Vull manifestar rotundament la meva solidaritat amb la companya que ha hagut de patir un desagradable episodi que no hauria de tenir cabuda en un centre educatiu", va afirmar el director tècnic a la circular emesa a les famílies. Davant la gravetat de les amenaces i coaccions, Plataforma per la Llengua va fer arribar els fets a l'ONU. "Aquesta setmana, una professora de Català va ser assenyalada pels mitjans de comunicació i va rebre nombroses amenaces de mort d'usuaris de xarxes socials.

Fins i tot, van publicar la seva imatge i algunes pàgines web ho van justificar sota l'argument que ella escrivia els seus tuits en català, la qual cosa volia dir que odiava Espanya", va denunciar la tècnica de l'entitat, Maria de Lluc Muñoz, el passat mes de desembre.

Facebook

Per la seva banda, el grup municipal de MÉS per Mallorca ha lamentat que el PP hagi "premiat" Martín Cobalea amb un càrrec com el de director general de l'Ajuntament de Palma. "Ens sembla un escàndol que el PP premiï amb càrrecs tan importants gent que promou campanyes d'assetjament contra una professora de Català i membre de la comunitat educativa de Palma", han apuntat. "Es tracta d'una evidencia més de la radicalització del PP i el seu anticatalanisme", han afegit.

stats