Societat 08/02/2021

El director general d'Agricultura dimiteix per una presumpta infracció administrativa

Li demanen la documentació d'una resolució de sanció sobre sanitat animal que va signar

2 min
Gabriel Torrens deixa el càrrec de director general d'Agricultura.

PalmaEl director general d'Agricultura, Gabriel Torrens, ha dimitit. Així ho ha confirmat aquest dilluns la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, durant la roda de premsa del Consell de Govern. Segons ha explicat Torrens, s'han obert diligències per una presumpta infracció administrativa en l'expedient sancionador d'una explotació ramadera que ell va signar.

La denúncia la fa l'entitat , però Torrens no coneix "els arguments que utilitzen" i no sap "on és la infracció". Torrens explica que la resolució de sanció que va signar era de sanitat animal i que "s'havien duit a terme moviments d'animals sense l'autorització en vigor pertinent", diu. Es va sancionar, es reconegué la culpa, es pagà la sanció i s'arxivà l'expedient. Ara, una vegada conclòs, "una entitat demana revisar-lo", apunta.

El jutjat d'Instrucció numero 7 de Palma ha fet l'obertura de diligències prèvies i ha demanat la documentació d'aquest expedient en concret. "Les diligències volen comprovar si la decisió que vaig prendre en aquell moment era correcta. Amb la informació que tenia en aquell moment era la que creia que era justa respecte de la normativa, i pens que el temps em donarà la raó", ha dit Torrens. Hem de tenir en compte que ocup un càrrec públic i en el moment que hi ha aquest dubte, el més correcte és deixar el càrrec i esperar que s'aclareixin els fets. M'he sentit lliure a l'hora de prendre la decisió i la Conselleria l'ha acceptada", ha afegit.

Torrens ha manifestat que la Conselleria d'Agricultura "ha fet molt bona feina i així ho reconeix el sector". Considera que s'han aconseguit "bons resultats en poc temps" i apunta que, per a ell, "ha estat una experiència molt important en la qual ha après molt". Ara es reincorporarà "com mes aviat millor" a la seva activitat: la pagesia.

stats