La setmana que m'espera
Societat 19/03/2022

“Els dimecres faig un curs avançat de ioga per ser-ne professora”

L'actriu Neus Cortès explica com serà la seva setmana

2 min
L'actriu Neus Cortès.

Aquest dilluns vaig al Palma College a veure una amiga meva, que és professora de dramma –de teatre, en anglès–, i faré un visionat, com a ajudant de direcció, de totes les escenes que estan preparant els alumnes que s’examinen i que es preparen per accedir a art dramàtic. Dimarts i dijous continuaré amb un projecte en el qual col·labor, Map Teatre, que és de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. Faig sis sessions a l’IES Felanitx amb alumnes de teatre i audiovisuals de quart d’ESO. Rodarem escenes i després ells les hauran d’editar per muntar un curtmetratge. Aquest és el tercer any que hi col·labor, n’he format part des del primer moment.

Els dimecres faig tres hores d’un curs d’estudis avançats de ioga a Sadhana Works. M’estic formant per poder ser-ne professora. És el dia de la setmana per desconnectar. Ara fa deu anys que practic ioga i em feia ganes anar un nivell més enllà, perquè amb les classes a les quals anava no acabava de connectar, o només em centrava en la part física. En canvi, aquesta formació parteix d’un llibre de filosofia tàntrica, de manera que té aquesta part filosòfica, una de pràctica i una de meditació. Després, els caps de setmana els faig un aquí, a Mallorca, i un altre a Eivissa, perquè la meva parella viu allà. Quan qued aquí, aprofit per fer coses culturals, oci productiu, que en dic jo, i vaig al cine, al teatre o a ballar salsa. També m’agrada anar a restaurants italians o tastar receptes de pasta a casa.

En el meu dia a dia, el primer que faig en aixecar-me és beure un tassó molt gros d’aigua temperada i un cafè. Després, em pos les notícies del podcast AM, a Spotify, que explica l’actualitat en cinc minuts. Seguit d’això, em pos 99% con Mia Astral, que és per treballar amb tu personalment, amb consells diferents cada dia. Duren entre quatre i set minuts i està bé per començar el matí. Tot seguit, m’agrada fer exercici. Ara he començat CrossFit, però també m’agraden el body pump i el body combat

Al migdia, m’agrada dinar a casa. De fet, una de les coses que més m’agrada és organitzar-me els dinars, perquè m’agrada menjar sa, però coses que em facin ganes. Jo menj per plaer i m’agrada anar canviant. Seguesc el que et recomanen: menjar dos cops arròs; un, pasta, i sobretot verdura, fruita i proteïnes. Després, sempre faig una becada, de mitja hora, per desconnectar i enfocar l’horabaixa, que el dedic a feina de taula.

Als vespres intent sopar sempre entre les 21 h i les 22 h i, mentrestant, mir un capítol d’alguna sèrie. Ara he acabat Ozark i he començat la cinquena temporada de This is us. A les 23 h me’n vaig a dormir, amb aquest dia a dia, som una vella jove. Abans d’anar a dormir llegesc un capítol d’algun llibre, m’ajuda a concentrar-me. En aquests moments, estic amb El poder de ahora, d’Eckhart Tolle, i no me’l vull acabar; t’explica com trobar la felicitat dins un mateix.

stats