Societat 01/03/2018

Armengol, convençuda de tornar a ser candidata a la presidència del Govern

La cap de l'executiu insisteix a anar a primàries si algú més opta a la candidatura de les eleccions autonòmiques

Ara Balears
3 min
El bon temps acompanyada les activitats de la Diada

PalmaLa presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha afirmat que té una "sensació molt certa" que els seus companys volen que sigui de nou la candidata a la presidència del Govern amb vista a les eleccions autonòmiques de l'any que ve. "Tenc una sensació molt certa que les meves companyes i companys pensen que he de repetir com a candidata en 2019", ha dit Armengol en una entrevista a IB3 en ocasió del Dia de les Illes Balears.

Armengol ha assenyalat que el seu partit és el "més democràtic de tots" i que, per tant, "si algú més opta a ser el candidat a les properes eleccions autonòmiques anirem a primàries".

"No tindria cap problema a fer unes primàries" per elegir el candidat, ha insistit Armengol, i també ha deixat clar que optarà a repetir com a número u dels socialistes i com a presidenta de les Illes Balears.

Armengol ha subratllat que ella és partidària de les primàries i ho ha defensat en el seu partit perquè poden "estimular molt les organitzacions polítiques".

Als candidats a ocupar la secretaria general de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat i Fina Santiago, Francina Armengol els ha desitjat "sort" i ha recordat la "bona relació" que té amb tots dos.

Preguntada per altres partits, la líder socialista ha reconegut que a escala estatal Ciutadans "està de moda", segons les enquestes, i té "un suport bastant notori". Sobre Ciutadans a Balears, Armengol ha parlat del seu plantejament "molt liberal" pel que fa al vessant econòmic i al fet que "no s'ha banyat en temes polítics importants de Balears" perquè el seu plantejament està lligat lligat a allò que decideix el partit a escala estatal.

"Evidentment, Ciutadans lleva vots al PP perquè manegen un corpus ideològic molt semblant", ha manifestat la presidenta, qui ha dit que "intentarà" que el PSIB sumi la majoria dels vots de l'àmbit de centreesquerra.

Sobre el PP balear, Armengol ha opinat que té un "problema de projecte polític" i ha recordat, com a exemple, que quan es va aprovar la Llei de símbols els seus diputats varen sortir de la sala de plens perquè "no sabien què havien de votar", com tampoc saben si han de donar suport o no al lloguer en habitatges plurifamiliars.

D'altra banda, el PP "torna a apuntar-se al tema de la crispació" entorn de la llengua. "Tenim un PP molt paralitzat i molt espantat perquè Ciutadans li pot prendre una part important de l'electorat.

Mentrestant, ha afegit Armengol, "l'actual Govern del Pacte té un projecte polític més enllà del 2019", i ha afegit que "l'esquerra és capaç d'entendre's i de complir un full de ruta ambiciós que va més enllà d'una legislatura".

Acte institucional

La cap de l'Executiu ha presidit aquest dijous l’acte commemoratiu del Dia de les Illes Balears que s'ha dut a terme al Parlament. Durant l'acte s'ha projectat un vídeo sobre els 35 anys de l’Estatut d’Autonomia i diversos alumnes de diferents centres educatius de les Illes n'han llegit quatre articles.

El bon temps acompanyada les activitats de la Diada

A l'acte institucional de la Diada també hi han assistit la vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets; la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

stats