Societat 18/06/2023

El Dia del Be dona el tret de sortida a les festes de Sant Joan de Ciutadella

Farà 117 visites, tres de les quals seran tocs de dol

Iván Martín
1 min
Llorenç Bosch és l'home del Be 2023 a Ciutadella.

MAÓA les nou del matí han esclatat de festa els carrers de Ciutadella, una vegada el flabioler de Sant Joan, Sebastià Salort, ha sonat les notes del primer toc a la casa Vivó Truyols. És l'inici oficial de les festes i que simbolitza la invitació a participar en els actes del 23 i 24 de juny.

El be pesa 35 quilos i l'ha carregat pels principals carrers de Ciutadella el pagès de Son Saura Nou, Llorenç Bosch. La comitiva farà durant tota la jornada un total de 117 visites, tres de les quals seran tocs de dol. Les primeres visites han tingut com a protagonista l'Ajuntament de Ciutadella, on han estat rebuts per la recentment proclamada batlessa, Juana Mari Pons (PP), i també pel bisbat.

La comitiva del Be la formen el Caixer Senyor, Borja Saura; el Caixer Capellà, Antoni Fullana; els dos Caixers Pagesos, Siscu Capó i Jesús Bosch; el Caixer Casat, Joan Moll; el Caixer Fadrí, José Benejam; l'home del Be, Llorenç Bosch; el descarregador Lito Prats, i el flabioler Sebastià Salort. La previsió és que l'acte finalitzi a la casa del Caixer Casat de matinada, moment en el qual es penjarà la bandera de Sant Joan.

stats