Societat 29/04/2018

La fira del dia dels llonguets al Pil·larí disposa de 15.000 metres quadrats d'aparcament

15 forns de Mallorca i 70 paradetes reten homenatge al llonguet a la localitat palmesana

Juanmi Mas
1 min
El dia dels llonguets a la fira del Pil·larí

PalmaSi t'agraden els llonguets, aquest és el millor dia per gaudir-ne. La localitat del Pil·larí ret homenatge un any més a aquest conegut panet palmesà, que des de ben prest s'ha donat a conèixer avui al públic per mitjà d'aquesta fira.

Els tradicionals llonguets

L'esdeveniment, que ha estat declarat fira d'interès municipal, disposa d'un servei de bus de l'Empresa Municipal de Transport (EMT), que surt cada mitja hora des de la Porta de Sant Antoni. També s'hi han habilitat 15.000 metres quadrats d'aparcament.

Amb la consolidació d'aquesta celebració, la localitat palmesana s'ha convertit en un aparador dels aliments tradicionals de Balears. Entre els productes agroalimentaris que es poden trobar a la fira, però, destaca la presència i el protagonisme del llonguet, un panet fet en forn d'alta qualitat que forma part del nostre patrimoni gastronòmic i que identifica els ciutadans de Palma com a 'llonguets'.

En aquesta quarta Fira del Llonguet hi participen un total de 15 forns de Mallorca, però hi haurà 70 paradetes en les quals hom podrà trobar altres productores d'aliments artesanals i 100% locals. A més, durant la jornada es lliurarà el premi Llonguet de l'Any.

stats