Societat 22/01/2019

Un jutjat demana una desena d'informes mèdics sobre el nadó mort de Pineda

La Fiscalia tornarà a demanar l'ingrés a presó del pare

Ara
2 min
Unes 300 persones es van concentrar ahir a Pineda com a mostra d’“impotència i dolor” pel cas.

BarcelonaUn jutjat d'Arenys ha requerit una desena d'informes, la majoria de caràcter sanitari, sobre el nadó presumptament maltractat pel seu pare a Pineda de Mar que va morir ahir al migdia a l'Hospital de la Vall d'Hebron. A hores d'ara el jutjat encara no té constància oficial de la defunció del nen. Per això ha enviat el requeriment acompanyat d'una advertència avisant que es podria cometre un delicte de desobediència en cas que no se li entregui la documentació que demana.

Mentrestant, la Fiscalia ha demanat al jutge del cas que convoqui una vista amb el pare del menor, que es troba en llibertat amb càrrecs per un delicte, de moment, de lesions. El ministeri públic té previst sol·licitar en aquest tràmit que l'home ingressi preventivament a la presó, segons fonts de la Fiscalia consultades per Europa Press. Tant els serveis jurídics de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) com els de l'Ajuntament de Pineda també tenen previst demanar el mateix, tot i que de moment el jutge encara no els ha contestat si els accepta com a acusació en el procediment.

Al pare del nadó, un jove de 21 anys de nacionalitat uruguaiana i veí de Pineda de Mar, li van retirar el passaport després de declarar davant del jutge, davant del qual únicament hauria reconegut que va sacsejar el nen per despertar-lo perquè estava inconscient.

La DGAIA també ha obert un expedient d'informació reservada per avaluar el compliment o no dels protocols de detecció i comunicació de situacions de maltractaments, ja que el nadó va ser atès en diversos centres sanitaris abans que ingressés el passat dia 4 a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on els metges sí que van activar el protocol de maltractament quan van veure l'estat del menor.

Aquest migdia mig miler de persones han fet un minut de silenci davant del consistori de Pineda, que ha decretat tres dies de dol per la mort del menor.

stats