Societat 28/11/2019

Detinguts a Mallorca tres fugitius cercats per les autoritats d'Alemanya, Suïssa i Polònia

Se'ls acusa de delictes econòmics, tràfic de drogues, suborn i falsedat documental

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'EFE

PalmaLa Policia Nacional ha detingut en quatre dies a Mallorca tres fugitius cercats per les autoritats d'Alemanya, Suïssa i Polònia i reclamats per delictes econòmics, tràfic de drogues, suborn i falsedat documental. Segons informa la Direcció General de la Policia, el dispositiu desplegat va permetre detenir gairebé de manera simultània els tres fugitius, d'origen francès, dominicà i polonès.

La recerca es va iniciar amb l'emissió de les ordres europees de detenció i lliurament per part de les autoritats. Pel que sembla, i segons les perquisicions dels investigadors, tots ells podrien trobar-se a Mallorca, per la qual cosa, agents del Grup de Localització de Fugitius Internacionals es varen desplaçar a l'illa per continuar la recerca.

Un dels detinguts era un dels delinqüents més cercats per Polònia, després de començar a delinquir el 2001 com a integrant d'una organització de narcotraficants. Poc després va començar a cometre robatoris amb gran violència sobre persones i a habitatges, així com a vehicles de gamma alta, subornant amb milers d'euros els policies per evitar la detenció.

El segon detingut és un fugitiu reclamat per Suïssa per tràfic de drogues i condemnat a 20 anys de presó. Quan anava a ser detingut va pujar a un cotxe juntament amb la seva dona i la seva filla i després d'adonar-se de la presència policial va començar a fer maniobres evasives, si bé després d'una persecució va ser arrestat.

El tercer fugitiu, un home d'origen francès, estava reclamat per Alemanya per delictes econòmics, frau, estafa, competència deslleial i immigració il·legal. Va ser arrestat a la localitat de Calvià.

stats