Societat 15/02/2020

Un dels detinguts per explotació sexual de menors a Maó, investigat per una trama d'assassinat

Una parella d'amants hauria requerit els seus serveis com a sicari per assassinar el marit de la dona

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional

PalmaUn dels quatre detinguts per corrupció de menors i tràfic de drogues a Menorca va ser arrestat a principis de mes per una presumpta participació en la trama d'una parella d'amants per assassinar el marit de la dona, segons han informat a Efe fonts de la investigació. Es tracta d'un home de 43 anys, resident a Maó i amb antecedents policials.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Maó el va deixar en llibertat provisional amb càrrecs, amb una ordre d'aïllament, retirada de passaport i prohibició de sortir de l'illa. La Policia Nacional li va imputar un delicte d'assassinat en grau de temptativa, ja que la parella d'amants va requerir els seus serveis com a sicari i varen arribar a avançar-li 2.000 euros. Els altres detinguts en la trama de corrupció de menors són tres persones de 22, 39 i 35 anys, tots ells amb antecedents.

D'altra banda, prossegueix la controvèrsia sobre la situació jurídica de les menors. Mentre que la consellera insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, ha afirmat que les adolescents objecte de la investigació no estan tutelades per la institució, fonts policials han assegurat a Efe que dues de les quatre afectades sí que es trobarien sotmeses a aquest règim.

El Consell de Menorca entén que, com que les menors no residien a la Casa de la Infància, no estarien tutelades, però admeten que en coneixia els casos i que havien estat ateses pel Servei Insular de Família perquè estaven en situació de risc.

Les menors haurien estat objecte d'una proposta de sexe a canvi de diners i drogues. També freqüentaven un immoble d'un dels detinguts, del qual tornaven a casa seva amb símptomes d'estar sota els efectes de les drogues. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

stats