Violència sexual
Societat 08/01/2023

Detingut per retenir i violar una menor a l'Alt Penedès

Els fets van passar dissabte a la matinada en una zona d'oci nocturn

2 min
Un agent dels Mossos detenint una persona en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir aquest dissabte a la tarda un home de 35 anys per presumptament haver violat una menor la mateixa matinada de dissabte a l'Alt Penedès, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ARA. Els fets, segons apunten fonts coneixedores de la investigació, haurien passat dissabte a altes hores de la matinada, quan la menor sortia d'un local d'oci nocturn i el presumpte autor de l'agressió sexual la va retenir il·legalment i la va segrestar a l'interior del seu vehicle. De la discoteca va anar a casa seva, on la va violar.

La menor va poder sortir de casa el sospitós i va denunciar-ho als Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació per aclarir els fets. Ràpidament, la policia va poder identificar i localitzar el sospitós, així com el domicili on vivia. Finalment, el va detenir poques hores després de l'agressió sexual, dissabte a la tarda, a casa seva. La policia no només l'ha arrestat per un delicte d'agressió sexual, sinó també per detenció il·legal. En les pròximes hores passarà a disposició judicial.

Aquest és el segon episodi de violència contra una dona que viu l'Alt Penedès en una setmana. Dimarts la Guàrdia Civil va excavar un forat que hi havia en un terreny d'una urbanització de Pontons. Tal com va explicar aquest diari, feia mesos que als veïns i als serveis municipals els feia mala espina. Un home de Barcelona va comprar el solar i el va delimitar amb tanques. Després, hi va fer un forat profund, el va tapar i hi va col·locar lavanda i espígol per dissimular-ho. Finalment, la policia hi va arribar aquest dimarts i va descobrir a dos metres de profunditat el cadàver d'una dona de 42 anys esquarterat. Ràpidament, la Guàrdia Civil va anar a buscar el propietari del terreny, que després de ser detingut va confessar que l'estiu del 2021 va assassinar i enterrar la seva parella. Demà declararà davant el jutge.

Agressió sexual sense resoldre a Gelida

Els investigadors de la Regió Metropolitana Sud investiguen uns fets semblants als d'aquest cap de setmana que també van passar a l'Alt Penedès. Pel pont de Tots Sants, ara fa dos mesos, una noia de 19 anys va denunciar davant els Mossos que un home l'havia violat la nit de la castanyada, quan sortia d'una festa al nucli de Gelida. De moment, segons fonts policials, els fets es continuen investigant, però no hi ha cap detingut.

L'entrada al 2023 no canvia una realitat tràgica que viuen moltes dones a Catalunya, on ja es denuncia una violació cada 12 hores. Segons una enquesta del departament d'Interior, vuit de cada deu catalanes han patit alguna violència masclista al llarg de la seva vida. L'any 2016 ho asseguraven 6,5 de cada 10. Cada cop són més les dones que denuncien que han patit violència masclista i també les que han de ser tractades en un hospital per una agressió sexual. El Clínic de Barcelona, per exemple, va informar a finals d'any que entre l'1 de gener i el 31 d'octubre del 2022 van atendre 556 persones que havien patit una agressió sexual. La gran majoria, 502, eren dones.

stats