Protestes

Un detingut en les protestes dels pagesos al port de València

Les entitats agràries reclamen que s'eliminin els descomptes en les taxes portuàries per a les importacions de fruites i verdures

ARA
1 min
Efectius policials intentant detenir l'avanç de la protesta dels pagesos a les portes del port de València.

ValènciaSi ara fa uns dies les protestes dels pagesos del País Valencià tenien lloc al port de Castelló, aquest dijous s'han traslladat al de València per denunciar les bonificacions i descomptes a les importacions de fruites i verdures per part de les autoritats portuàries.

Tot i que inicialment la manifestació s'havia desenvolupat pacíficament, després de la lectura del manifest s'han viscut moments de tensió quan un grup de pagesos ha intentat aproximar-se fins a les instal·lacions de l'Autoritat Portuària, situació que els efectius policials han evitat situant-se al davant i no deixant-los avançar. Durant l'enfrontament amb els cossos de seguretat, ha estat detingut el secretari comarcal de la Plana Baixa de la Unió Llauradora i Ramadera, David Esteban.

La protesta a València ha coincidit aquest dijous amb la que s'ha dut a terme al port d'Algesires. Les mobilitzacions són a València i Algesires, així com amb diverses manifestacions a Aragó. Aquestes protestes han sigut convocades per organitzacions professionals agràries com AVA-Asaja, la Unió Llauradora i Ramadera i Unió de Petits Pagesos i Ramaders. Paral·lelament, s'espera que les plataformes independents continuen realitzant marxes i talls per diferents carreteres.

Després de les mobilitzacions a Castelló de la Plana, l'autoritat portuària de la ciutat va mostrar la seva disponibilitat a retirar el 2025 la bonificació a les importacions a les fruites i hortalisses i a mantenir la d'exportacions. El descompte actual que ofereix el port és una rebaixa del 40% del preu de les taxes, tant per a importacions com per a exportacions.

stats