Protestes

Un detingut en les protestes dels pagesos al port de València

Les entitats agràries reclamen que s'eliminin els descomptes en les taxes portuàries per a les importacions de fruites i verdures

Efectius policials intentant detenir l'avanç de la protesta dels pagesos a les portes del port de València.
ARA
22/02/2024
1 min

ValènciaSi ara fa uns dies les protestes dels pagesos del País Valencià tenien lloc al port de Castelló, aquest dijous s'han traslladat al de València per denunciar les bonificacions i descomptes a les importacions de fruites i verdures per part de les autoritats portuàries.

Tot i que inicialment la manifestació s'havia desenvolupat pacíficament, després de la lectura del manifest s'han viscut moments de tensió quan un grup de pagesos ha intentat aproximar-se fins a les instal·lacions de l'Autoritat Portuària, situació que els efectius policials han evitat situant-se al davant i no deixant-los avançar. Durant l'enfrontament amb els cossos de seguretat, ha estat detingut el secretari comarcal de la Plana Baixa de la Unió Llauradora i Ramadera, David Esteban.

La protesta a València ha coincidit aquest dijous amb la que s'ha dut a terme al port d'Algesires. Les mobilitzacions són a València i Algesires, així com amb diverses manifestacions a Aragó. Aquestes protestes han sigut convocades per organitzacions professionals agràries com AVA-Asaja, la Unió Llauradora i Ramadera i Unió de Petits Pagesos i Ramaders. Paral·lelament, s'espera que les plataformes independents continuen realitzant marxes i talls per diferents carreteres.

Després de les mobilitzacions a Castelló de la Plana, l'autoritat portuària de la ciutat va mostrar la seva disponibilitat a retirar el 2025 la bonificació a les importacions a les fruites i hortalisses i a mantenir la d'exportacions. El descompte actual que ofereix el port és una rebaixa del 40% del preu de les taxes, tant per a importacions com per a exportacions.

stats