Detingut un mestre a Madrid per abusar sexualment d'almenys 36 menors

L'arrestat, anglès i que també exercia de cuidador infantil, va falsificar el document que acredita la manca d'antecedents

Ara
2 min
Una unitat de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu

BarcelonaAgents de la Policia Nacional han detingut a Madrid un perillós depredador sexual infantil que, presumptament, utilitzava la seva condició de mestre en un centre educatiu de la capital espanyola per abusar dels menors. Han estat identificades 36 víctimes, totes d'edats compreses entre els quatre i els vuit anys, segons la direcció superior de la Policia Nacional de Madrid. L'arrestat, de nacionalitat anglesa, també exercia ocasionalment de cuidador infantil a domicili, i feia servir fòrums ocults de temàtica pedòfila a la xarxa TOR per difondre el material que ell mateix generava i obtenir altres imatges generades per tercers.

Les investigacions policials van començar a principis del 2020 gràcies a la cooperació i la coordinació entre especialistes dedicats a la lluita contra l'explotació sexual de menors a internet i a la identificació de víctimes. En aquest cas va ser la policia de Queensland, a Austràlia, qui va detectar la comissió d'un delicte de distribució de material relatiu a l'explotació sexual de menors en fòrums de temàtica exclusivament pedòfila de la xarxa TOR, i que l'autor, amb una alta probabilitat, podria localitzar-se a Espanya.

Després de rebre el material, multitud de fotografies i vídeos que mostraven menors sent víctimes d'explotació sexual, la Policia Nacional va treballar per identificar els llocs on es podria haver general aquest material. Es va poder identificar una escola de Madrid com un dels possibles escenaris, ja que les víctimes semblaven alumnes de primària d'aquest centre. Un cop localitzada l'escola, els agents van investigar tot el personal que hi treballava.

La quantitat d'imatges de menors detectades feia sospitar que la persona que buscaven podia ser un dels docents. Com que cap dels potencials autors de les imatges tenia antecedents judicials ni policials, es va començar a estudiar la possibilitat que algun docent hagués falsificat les seves dades de filiació. Així va ser com van detectar que el detingut havia canviat la seva afiliació i que, malgrat el que deia el document, sí que tenia antecedents al Regne Unit per fets d'una naturalesa similar.

stats