LGTBIfòbia
Societat 04/08/2022

Detingut per delicte d'odi després d'agredir una dona per la seva condició sexual a Palma

Prop de 30 persones van intentar agredir l'individu, a conseqüència de l'atac

ARA Balears
2 min
Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional va arrestar ahir dimecres un home de 45 anys com a presumpte autor d'un delicte d'odi, lesions i resistència a Palma. L'individu havia agredit una dona al barri de Son Cotoner, a la qual va proferir insults i frases ofensives relacionades amb la seva condició sexual.

Els fets van ocórrer ahir horabaixa, al voltant de les 15.30 hores, als voltants d'un bar del barri palmesà de Son Cotoner. Aleshores, el 091 va rebre nombroses telefonades que alertaven d'una baralla, matisant que multitud de persones estaven agredint un home.

Davant això, diverses patrulles van acudir al lloc dels fets i van observar com un home agredia amb un cop de puny una dona de mitjana edat. A conseqüència del cop, la dona va caure a terra i l'individu va continuar amb l'agressió fins que la dona va perdre el coneixement.

Els policies van acudir a ajudar la dona i van reduir l'home per evitar que continués amb l'agressió, però ell va mostrar una forta resistència. En aquell moment, prop de 30 persones es van acostar per colpejar l'agressor de la dona a diverses parts del cos.

Per tal de protegir la integritat física de l'home, el van allunyar a una distància considerable i van fer un cinturó de seguretat. A més, van haver de cridar altres patrulles de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional per establir un perímetre de seguretat i controlar la situació.

Una testimoni va ser clau

Així, els agents van sol·licitar una ambulància que va traslladar la dona a un hospital a Palma i van recaptar informació dels testimonis, així com d'una altra dona més jove, familiar de la víctima. Aquesta va explicar als agents que moments abans es trobava en un bar i que, poc després, va aparèixer un home conegut del bar cridant i proferint insults i frases degradants relacionades amb la seva condició sexual.

Davant els insults, tant ella com l'altra dona agredida –que són familiars– li van recriminar l'actitud. Va ser en aquell moment que l'home va atacar la víctima i va provocar que més persones intervinguessin.

stats