Societat 17/05/2022

El Parlament, contra l'LGTBIfòbia amb l'absència de Vox

El manifest llegit no s'ha pogut convertir en una declaració institucional per la negativa de l'extrema dreta a participar-hi

2 min
La lectura del manifest contra la LGTBI-fòbia d'aquest dimarts

PalmaLa pràctica totalitat dels partits polítics amb representació en el Parlament illenc han llegit aquest dimarts un manifest contra l'LGTBIfòbia, en commemoració del Dia internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia que se celebra aquest 17 de maig. El manifest no s'ha pogut convertir en una declaració institucional per la negativa de Vox a participar-hi, una situació que ja es va viure el passat 8 de març pel Dia internacional de la dona.

La data coincideix amb el dia en què l'Organització Mundial de Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals el 1990. Per la seva banda, Espanya va adoptar oficialment la celebració d'aquest dia internacional el 2009, que enguany té el lema 'Els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets', el qual reclama el dret a "expressar lliurement l'orientació i la identitat sexual sense sofrir violència ni discriminació", exposa el manifest.

En aquest sentit, el Parlament de les Balears "rebutja i condemna qualsevol forma de discriminació, agressió o violència a cap persona per motiu de la seva orientació o identitat sexual". A més, "sol·licita la col·laboració de tota la ciutadania de les Illes per denunciar aquestes situacions". Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reclamat a les administracions incentivar la participació d'organitzacions del col·lectiu LGTBI que treballen amb les víctimes dels delictes d'odi, a més de personar-se com a acusació popular en els assassinats motivats per LGTBIfòbia, o prohibir la realització de teràpies de conversió de l'orientació i la identitat sexual.

A banda d'Armengol, han participat en la lectura del manifest el president del Parlament, Vicenç Thomàs, i els diputats i diputades Marga Duran (PP), Esperança Sans (Unides Podem), Juanma Gómez (Ciutadans), Joana Aina Campomar (MÉS per Mallorca), Lina Pons (El Pi), Patrícia Font (Més per Menorca) i Antonio Jesús Sanz (PSIB - Gent per Formentera). A més, l'acte ha comptat amb la presència de representants d'entitats balears del col·lectiu LGTBI.

stats