Societat 12/06/2019

El darrer detingut per cremar contenidors a Palma, acusat d'agredir set dones al carrer

Se li atribueix un delicte d'odi per pegar puntades de peu i cops de puny, escopir i empènyer les seves víctimes per qüestions de gènere

Ara Balears
1 min
Un dels incendis, en imatge d'arxiu

PalmaL'home de 62 anys detingut aquest dilluns com a presumpte autor de l'incendi d'un conjunt de contenidors a Palma, el darrer dels cinc incendiaris arrestats, també està acusat d'agredir sense motiu aparent set dones desconegudes al carrer.

La Policia Nacional ha informat aquest dimecres que a l'home se li atribueix un delicte d'odi perquè els investigadors consideren que va pegar puntades i cops de puny, va escopir i va empènyer les seves víctimes pel fet de ser dones.

El sospitós va ser detingut dilluns passat al barri del Camp Redó com a presumpte autor d'una crema de tres contenidors dissabte a l'horabaixa al carrer del General Riera.

Aquests fets varen ser presenciats per diverses persones que varen veure com l'home es va acostar a un contenidor, va llançar-hi alguna cosa a dins i el va empènyer enmig de la calçada, i després d'uns segons va començar a cremar.

Cal recordar que els cinc homes detinguts enguany a Palma per l'onada d'incendis a contenidors actuaven de manera aïllada i sense cap connexió entre si, segons els investigadors.

Segons dades de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (EMAYA) de Palma, l'habitual és que cada any s'incendiïn entre 10 i 20 contenidors al municipi de Palma, alguns de manera fortuïta i altres fruit d'actes vandàlics d'alguns joves. Aquesta estadística, però, s'ha disparat els darrers anys. En concret, des del novembre del 2017, quan es va detectar aquesta allau de focs, que ja ha afectat 375 contenidors.

EMAYA estima que la despesa extra per a les arques municipals per aquests danys vandàlics ascendeix a 375.000 euros.

stats