Successos
Societat 01/07/2023

Detenen una parella per explotar els treballadors en un taller de cotxes a Palma

Els empleats no tenien els papers i cobraven la jornada laboral a tres euros l'hora

ARA Balears
1 min
Taller en què els empleats treballaven en situació irregular.

PalmaAgents de la Policia Nacional van detenir el 14 de juny una dona de 40 anys i el seu home, de 56, com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors. Segons ha informat la Policia en una nota de premsa, els fets van començar a principi de juny, quan va rebre informació que en una nau del polígon de Son Castelló hi havia empleats que entraven al taller a les 7.00 i no en sortien fins a les 19.00 hores. La Policia assenyala que la parella tancava les portes perquè els treballadors no sortissin i continuassin fent feina, d'una manera clandestina, ja que no tenien els papers. Els propietaris pagaven la jornada laboral a tres euros l'hora.

Els presumptes autors també tenien càmeres de seguretat instal·lades a l'interior i exterior de la nau per poder tenir controlat el personal i veure si venia alguna inspecció de treball o la Policia i, en cas que això succeís, poder avisar els empleats perquè sortissin del taller.

Així, una vegada es va tenir coneixement de tot, els agents hi entraren i hi feren un escorcoll, en el qual van comprovar que tres treballadors es trobaven en situació il·legal a Espanya. A més, cinc empleats no estaven donats d'alta a la Seguretat Social.

La parella s'aprofitava de persones que procedien de tercers països en situació de necessitat. Una vegada que, per diverses raons, els treballadors tenien accés a poder ser contractats de manera legal, els propietaris del taller no els contractaven i els deien que se "cercassin la vida en un altre lloc". La Policia ha assenyalat que l'home detingut té prop de vuit antecedents, alguns dels quals són per fets similars.

stats