Violència domèstica
Societat 20/11/2022

Detenen una parella per una baralla, en què la dona va intentar disparar a l'home a la Soledat

L'arma tenia un cartutx encallat, per la qual cosa no es va arribar a detonar contra l'home i els seus familiars

ARA Balears
2 min
Les armes intervingudes.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una parella, formada per un home d'origen espanyol i de 53 anys i una dona d'origen cubà de 51, per una baralla en la qual ella, a més, va usar una arma de foc, a Palma. Segons ha informat el cos policial, els agents varen detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere i tinença il·lícita d'armes, mentre que la dona va ser arrestada com a presumpta autora d'un delicte de maltractament en l'àmbit familiar, tinença d'armes i temptativa d'homicidi.

Els fets varen ocórrer al barri de la Soledat, a Palma, aquest dilluns passat, després que el 091 rebés una telefonada en la qual es manifestava que hi havia una dona amb una arma de foc a la via pública envoltada d'una trentena de persones. Una vegada al lloc dels fets, els agents d'Atenció el Ciutadà de la Policia varen entrevistar els testimonis, que els varen indicar on es podria haver amagat la dona que duia l'arma. Una d'aquestes persones va entregar als agents una pistola i un ganivet que portava la dona, amb els quals els havia amenaçat.

Aleshores, els policies varen entrar al domicili per entrevistar-se amb la dona, la qual va assegurar que ja no portava l'arma que tenia quan era al carrer, però que hi havia una altra arma de foc damunt el llit. Els agents ho varen comprovar i la varen intervenir. Després, varen saber que la dona havia discutit amb el marit i que es va produir una baralla entre tots dos. L'home la va copejar a ella i la dona a ell amb el comandament de la televisió en diverses ocasions, fet que li va provocar diverses ferides sagnants. Ell va partir del domicili i va tornar després acompanyat d'uns familiars.

En aquell moment, l'home va entrar a la casa amb el seu germà i la cunyada, i va trobar la dona amb una arma de foc. La dona va preparar l'arma per disparar mentre els apuntava i va accionar el disparador, sense arribar a detonar l'arma. L'home i els seus familiars varen aprofitar per abandonar el domicili, però la dona els va perseguir i va amenaçar la resta de persones que hi havia al carrer. Els agents varen comprovar que la pistola contenia un cartutx encallat i que el número de sèrie estava manipulat.

stats