Societat 21/04/2022

Detenen a Palma una fugitiva alemanya acusada de matar el seu pare

La dona li va subministrar analgèsics i opiacis que varen posar fi a la seva vida

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha arrestat a Palma una dona que fugia de la justícia d'Alemanya, on la cercaven per matar el seu pare. El cos policial ha informat en un comunicat que la processada va aprofitar el temps que va estar cuidant el seu pare a Alemanya per subministrar-li analgèsics i opiacis, amb els quals va posar fi discretament a la seva vida, segons va revelar l'autòpsia.

Les investigacions policials varen demostrar que la dona estava empadronada en un domicili fals i que residia en una casa de lloguer des del 2021 a Mallorca, on mantenia una vida gairebé nocturna i sense cap font legal d'ingressos, fet que va dificultar localitzar-la. En aquestes tasques també hi ha participat l'Oficina Federal d'Investigació Criminal alemanya (BKA).

Els agents van iniciar el seguiment després de rebre informació sobre la possible presència a Espanya d'una fugitiva alemanya sobre la qual pesava una condemna de cadena perpètua a Espanya per participar presumptament en un delicte d'homicidi. La dona es va convertir en la principal sospitosa quan els investigadors varen descobrir que dies abans de la mort de la víctima s'havia fet diverses transferències bancàries a si mateixa i a la seva filla com a beneficiàries. Però l'edat i l'estat de salut de l'home varen fer que cap dels altres tres germans sospitassin de la possible intencionalitat de la seva mort.

Ordre Europea d'Investigació

Com que el domicili de Palma en què figurava empadronada era fals i en desconeixien la ubicació, el BKA va contactar amb la Policia Nacional per sol·licitar col·laboració per trobar la dona. La importància del cas per a les autoritats alemanyes va fer que tramitassin una Ordre Europea d'Investigació amb la finalitat d'escorcollar el domicili de la fugada, on vivia amb la seva filla.

Finalment, els agents varen arrestar la fugitiva a principi d'abril i actualment es troba en presó provisional a l'espera que les autoritats l'entreguin a Alemanya. Així mateix, no es descarta la detenció d'algun dels seus germans per la seva presumpta implicació en els fets.

stats