Successos
Societat 16/01/2023

Detenen a Palma un fugitiu acusat d'assassinat

L'home, de 37 anys i origen romanès, tenia una ordre de cerca i captura de les autoritats del seu país

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional de servei.

PalmaLa Policia Nacional va arrestar divendres passat un home de 37 anys i origen romanès que tenia una ordre de cerca i captura de les autoritats del seu país per un assassinat comès el 2016, segons ha informat el cos policial aquest dilluns. Després de passar a disposició d'un jutjat central d'Instrucció de l'Audiència Nacional, l'òrgan judicial va decretar que ingressàs al centre penitenciari de Palma.

La detenció va ser damunt les 3.30 h de la matinada, al barri de la Soledat de Palma, quan els agents van detectar que un home, en veure'ls, va accelerar el pas i va amollar una cosa a terra. Aleshores, els policies van aturar l'home i van comprovar que havia tirat una cartera, on només hi havia una carta d'identitat romanesa a nom seu.

Sobre això, no va voler donar cap explicació, però els agents van veure a la base de dades que l'individu tenia una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE), per la qual cosa el van arrestar. Una vegada van arribar a dependències policials, el grup de Delinqüència Internacional de la Policia Nacional es va fer càrrec de la tramitació de l'ordre europea i van comprovar que el motiu era assassinat, robatori amb agreujant i comissió d'operacions financeres fraudulentes.

L'home està acusat d'uns fets que es remunten al 2016, a una localitat de Romania. El processat va visitar un home al seu domicili, on suposadament el va colpejar amb una destral, fet que li va provocar la mort. Segons ha informat el cos policial, l'individu va mantenir el cos al domicili presumptament i després d'uns dies el va transportar a un altre lloc. A més, l'investigat va utilitzar targetes de la víctima per extreure doblers i va robar al seu domicili efectes personals.

stats