Societat 12/11/2020

Detenen 11 persones i desmantellen cinc punts de venda de droga a Palma

La Policia Nacional ha desplegat la segona fase de l'operació Pólvora aquesta setmana

Ara Balears
1 min

PalmaAgents de la Policia Nacional varen arrestar dimarts 11 persones –set homes i quatre dones– per un delicte contra la salut pública a Mallorca. El dispositiu forma part de l'operació Pólvora, arran de la qual el 17 de setembre es varen fer una vintena de'escorcolls i es varen detenir 18 persones també per delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal. Els acusats feien venda a gran escala de cocaïna i substàncies de tall per adulterar la droga.

En la segona fase, engegada aquest dimarts, la Policia Nacional va desplegar un dispositiu als barris del polígon de Llevant, la plaça de Toros, el Rafal, la Vileta i Santa Catalina de Palma. La cinquantena d'agents que hi varen participar aconseguiren desmantellar cinc punts de venda de substàncies estupefaents i arrestar 11 persones per mitjà de nou entrades i escorcolls. A més, varen requisar prop d'un quilo i mig de cocaïna.

A través de la investigació policial, els efectius varen esbrinar que l'organització principal i els membres del grup que després venien la droga al detall feien la transacció en un pis franc, sense cap vinculació amb la banda. Si bé en el primer operatiu els agents varen desmantellar l'organització que introduïa la droga, en aquesta segona fase s'han desmantellat punts de venda que gestionaven dos grups de persones, un d'origen sud-americà i un altre d'espanyol, vinculats al clan dels Goros.

Per ara, la causa es manté secreta i resta oberta en fase d'investigació a un jutjat de Palma. Els detinguts passaran a disposició judicial en les properes hores, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

stats