Societat 08/01/2020

Ja són sis els detinguts per la violació en grup d'una adolescent a Palma

Cinc dels detinguts -tots menors- han quedat en llibertat i el major d'edat està pendent de passar a disposició judicial, segons ha informat la Policia Nacional

J. Genovard
2 min
Bloc VIII al carrer d'Infant Pagà a Camp Redó

PalmaLa Policia Nacional va detenir aquest dimecres a tres menors i un major d'edat -de 19 anys- per la violació en grup d'una adolescent de 13 anys la nit de Nadal al barri de Corea a Palma. Amb la detenció de dos menors de dimarts, ja són 5 els acusats de menys de 18 anys. Segons la Policia Nacional, el jove de 19 anys podria passar a disposició judicial entre aquest dijous i el divendres. La resta, han quedat en llibertat amb càrrecs i un ha tornat al centre de menors on estava intern per uns altres delictes.

Fonts de la Policia Nacional han comunicat que la nit de dia 24, en què s'hauria comès l'agressió sexual, el menor havia sortit del centre amb un permís per passar Nadal amb la família. Després de declarar a la prefectura de la Policia Nacional de Palma, hauria tornat al centre, segons informa el cos de seguretat. A banda d'això, s'investiga el paper que hauria pogut tenir en tot plegat una altra jove, també menor de 18 anys i amiga de la víctima, ha informat l'agència EFE.

La víctima, segons ha avançat l'Última Hora, va denunciar la violació el 25 de desembre, l'endemà dels fets. Els investigadors tracten el cas com una violació en grup, segons han confirmat fonts de la Policia Nacional a l'ARA Balears, però no en donen informació, i han d'aclarir el grau de participació de cadascun dels cinc sospitosos; si hi varen col·laborar d'alguna manera o bé no haurien fet res per impedir-la ni per avisar ningú.

La jove va declarar, segons l'Última Hora, que aquella nit havia acompanyat els acusats, els quals coneixia de vista del barri de Corea, a una altra de les barriades més conflictives de Palma, Son Gotleu, on va començar l'agressió sexual. Després la varen obligar a tornar a Corea i allà varen continuar violant-la dins un habitatge. De moment la investigació continua oberta i no es descarten més detencions durant aquesta setmana.

El delegat del govern espanyol a les Balears en funcions, Ramón Morey, ha explicat aquest dimecres que la policia està pendent de "determinades diligències" i que "hi pot haver recerques paral·leles". Morey ha destacat que fins ara no se'n poden donar més detalls perquè "podria perjudicar la investigació en curs" i "encara s'han d'aclarir moltes coses".

Dues agressions la mateixa nit

D'una altra banda, la Policia Nacional ha detingut també un altre home per una altra agressió sexual que s'hauria comès la nit de Nadal a Sant Llorenç des Cardassar. La dona, segons informa l'agència Efe, havia quedat per sopar amb l'arrestat, a qui havia conegut per feina. Després de recollir-la a una benzinera propera al poble, l'hauria agredida dins del cotxe, segons consta a la denúncia. La dona va anar a l'Hospital de Manacor, on la varen atendre, i va denunciar l'agressió. A l'home el van arrestar l'endemà.

Els delictes sexuals es disparen

Durant els tres primers trimestres de l'any passat –encara no hi ha dades del quart–, es varen fer 589 denúncies per delictes contra la llibertat sexual a les Illes Balears, un 28,3% més que en el mateix període de l'any anterior. D'aquestes denúncies, 74 varen ser per agressió sexual amb penetració, 12 més que els tres primers trimestres del 2018. L'augment de delictes sexuals durant l'any passat es va notar especialment durant el primer trimestre, quan varen créixer un 40% respecte del mateix període de l'any anterior.

L'augment de delictes sexuals viscut els tres primers trimestres de l'any passat a les Balears és significativament superior al de la mitjana estatal. Durant aquest període es varen denunciar 11.587 delictes contra la llibertat sexual a tot l'Estat, un 11,2% més que l'any anterior, 1.410 dels quals eren agressions sexuals amb penetració, un 8,1% més que en el mateix període del 2018.

stats