Successos
Societat 05/06/2023

Detenen a Mallorca un fugitiu del Regne Unit per liderar una organització criminal

El fugitiu, que residia a Dubai, s'havia desplaçat a Mallorca per mantenir una reunió familiar

ARA Balears
1 min
Detengut a Mallorca un fugitiu prioritari de Regne Unit

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut a Mallorca un perillós fugitiu irlandès membre del clan Kinahan, marcat com a objectiu prioritari de l'NCA (National Crime Agency) del Regne Unit per liderar una organització criminal que es dedicava al tràfic d'armes. El fugitiu, que residia a Dubai, s'havia desplaçat a Mallorca per mantenir una reunió familiar i era el líder d'una organització de tràfic d'armes amb la qual es dedicava a comprar nombroses pistoles i fusells per vendre'ls a altres organitzacions, segons fonts policials.

Moltes d'aquestes armes les compraven específicament amb sistemes que no deixassin marques dactilars per poder cometre crims tot dificultant la feina de la policia. Tal era la magnitud de l'organització que va arribar a rebre una comanda d'un altre grup de 14 armes en una sola tanda. Durant la investigació de l'NCA al Regne Unit i Irlanda del Nord, es varen detenir diversos membres de l'organització liderada pel detingut.

El fugitiu va escapar a Dubai, on va continuar delinquint i operant en la distància. Els investigadors descobriren que havia viatjat recentment a Mallorca per reunir-se en secret amb la família, fet pel qual els agents britànics es varen posar en contacte amb la Policia Nacional. Les indagacions de la policia varen permetre localitzar un vehicle que podia estar utilitzant el fugitiu. Després de centrar la investigació a la zona, el varen trobar.

stats