Detenen un home que anava a passejar a la platja a Ciutadella

Els cossos policials han detingut set homes les darreres hores a les Balears

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en col·laboració amb les policies locals de l'Arxipèlag, han detingut entre l'horabaixa de dijous i aquest matí set homes a les Balears per desobediència als agents de l'autoritat i per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 per la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Un d'ells va ser arrestat a Ciutadella, quan la Policia Local el va trobar a la via pública sense causa justificada. L'individu, de 42 anys, que ja tenia dues denúncies prèvies, va al·legar que volia anar a passejar a la platja.

A l'illa d'Eivissa, per altra banda, els agents varen detenir dos homes. Un d'ells va ser sorprès per la Guàrdia Civil de Sant Antoni de Portmany al carrer, davant la qual cosa va reaccionar amb violència. La Policia Nacional va arrestar també aquest dijous un ciutadà, de 49 anys, a Eivissa, que ja tenia tres actes administratives dels dies 21, 28 i 29 de març.

Per què el 95% de detinguts per saltar-se el confinament són homes?

La Policia Nacional i la Policia Local de Palma varen detenir quatre homes a la capital Balear. Els agents municipals varen arrestar un individu de 38 anys per desobediència reiterada –atès que ja havia estat denunciat vuit vegades– mentre caminava per la zona de les Avingudes a les 8 h de dijous.

La Policia Nacional va detenir, per una altra banda, un jove de 19 anys que caminava amb tres persones més pel carrer de Manacor. L'al·lot no va col·laborar i, fins i tot, va intentar agredir un agent. Després de fugir, va ser interceptat. Un altre ciutadà de 19 anys va ser arrestat per acumular tres actes administratives quan acompanyava una altra persona a treure doblers al banc. Un tercer home, de 34 anys, va ser detingut al carrer de Manacor mentre caminava amb un altre home perquè acumulava tres denúncies de dies anteriors.

Així mateix, els agents continuen amb els controls als aeroports i ports de les Illes. A l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, varen arribar aquest dijous 95 passatgers, i 135 en varen sortir en els 12 vols que van operar. De l'aeròdrom d'Eivissa en varen sortir 36 passatgers i hi varen arribar 36 persones. L'aeroport de Menorca va compatibilitzar 47 persones que varen arribar i 13 que varen sortir de l'illa en els sis vols programats.

Cal recordar que els cossos policials han extremat a partir d'aquest divendres els dispositius de vigilància per garantir el confinament a casa. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears adverteix que "no podem relaxar-nos en la lluita contra el coronavirus" i insisteix que restar a casa és la màxima protecció davant la pandèmia.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF