Societat 24/03/2021

Detenen un home per calar foc a un edifici ocupat a Pare Garau

En el moment dels fets hi havia set persones dormint a l'interior

ARA Balears
1 min
El presumpte autor dels dos incendis és un home de 38 anys.

PalmaLa Policia Nacional va arrestar dimarts un home de 38 anys d'origen marroquí com a presumpte autor de dos delictes d'incendi, després de calar foc a un edifici ocupat al barri de Pere Garau, on hi havia set persones dormint. Ara s'espera que passi a disposició judicial en les properes hores.

El primer incendi el va provocar dilluns cap a les 7.15 hores. Patrulles de la Policia Nacional i de Bombers de Palma es van desplaçar fins al lloc dels fets per apagar-ne les flames, que s'havien iniciat al tercer pis de l'edifici. Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, aparentment el foc va cremar fems acumulat i fusta que estava amuntegada.

Arran d'això, la Policia Nacional va iniciar una investigació amb diversos testimonis de les persones que vivien a l'edifici. Si bé hi habiten unes deu persones, en el moment dels fets n'hi havia set dormint a l'interior, que sospitaven que el responsable podria ser un dels habitants, atès que el foc es va originar a la seva habitació. Segons els testimonis, es tractava d'una persona conflictiva, amb la qual havien tingut algun enfrontament i els havia arribat a amenaçar.

El segon incendi es va produir dimarts cap a les 12.15 h, quan alguns dels convivents van descobrir la persona que ja havien acusat calant foc a un matalàs al mateix lloc on es va iniciar el dia anterior. L'home va partir corrent, però els veïns van avisar immediatament el 091 i una patrulla de la Policia Nacional va trobar el presumpte responsable als voltants de l'edifici i el va arrestar per dos delictes d'incendi amb risc per a les persones.

stats