Societat 28/12/2022

Detenen 136 migrants quan intentaven entrar a Mallorca en set pasteres

Aina Calvo ha reclamat mesures per garantir una migració "segura"

ARA Balears
2 min
Una pastera buida

PalmaPer tercer dia consecutiu la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han interceptat pasteres quan intentaven arribar a les Illes Balears. Aquest dimecres s'han detingut 136 persones que arribaven amb set pasteres a la costa de Mallorca. Aquesta xifra eleva fins als 272 els migrants interceptats a les costes de l'Arxipèlag en les darreres 72 hores.

La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que a la 1.20 h han detectat una de les embarcacions a Cala Figuera (Santanyí). En aquesta pastera hi viatjaven 21 persones, 20 d'origen magrebí i una d'origen subsaharià. Tots els migrants interceptats estan en aparent bon estat de salut i han estat traslladats a Palma.

Altres tres pasteres localitzades aquest dimecres a les Illes Balears han estat interceptades conjuntament al sud de Cabrera. Poc després de la mitjanit, Salvament Marítim ha rescatat 68 persones (54 d'origen magrebí i 14 subsaharians) quan s'acostaven a l'illa mallorquina i han estat detinguts i traslladats a Palma. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que, en aquest cas, les persones detingudes també es troben en aparent bon estat de salut.

La cinquena embarcació interceptada aquest dimecres ha estat localitzada a les 8.25 h del matí al far de Punta d'Ensiola (Cabrera). En aquesta pastera hi viatjaven 18 persones, totes d'origen magrebí i estan totes en aparent bon estat de salut.

Les dues darreres pasteres localitzades aquest dimecres a les costes de les Illes Balears s'ha interceptat a la platja d'en Bossa de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa). La delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que en aquestes embarcacions hi viatjaven 29 persones (14 a una i 15 a l'altre), setze d'origen magrebí, un subsaharià i un indi. Totes les persones interceptades estan en aparent bon estat de salut. A més, durant la intercepció d'aquestes embarcacions s'ha detingut a tres persones acusades d'afavorir la migració il·legal.

Davant l'arribada massiva de pasteres i migrants a les Balears durant els darrers tres dies, la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, ha defensat que s'ha de treballar per tal de regular la migració i garantir que aquesta sigui "segura" perquè la situació actual provoca molts de riscos i perills per als migrants i no el garanteix "una vida digna". En aquest sentit, Calvo ha remarcat que les persones migrants cerquen "una vida millor i més digne, igual que han fet milions de persones durant tota la història".

Davant aquesta situació, la delegada del govern espanyol a l'Arxipèlag ha remarcat que l'arribada en pastera dels migrants a les Balears "no és la via de poder tenir una oportunitat de vida, ho són les normes". "Els qui no arribin de manera regular, hauran de ser retornades o tenir un expedient de devolució", ha sentenciat. Calvo ha explicat que actualment des de les Balears no estan duent a terme deportacions a l'Algèria perquè les fronteres estan tancades. A causa d'aquest fet, les persones interceptades a les Balears solen continuar el seu flux migratori cap a França o Bèlgica.

stats