Societat 02/10/2018

Es detecten noves colònies de nonetes per primera vegada a les Illes Balears

La presència d’aquesta au marina és un indicador de la qualitat ambiental del Parc Nacional de Cabrera

Ara Balears
1 min
Imatge de l'au.

PalmaLes nonetes han colonitzat per primera vegada indrets nous de les Illes Balears. Aquesta petita au marina ha estat detectada a l’illa dels Conills i a l’illa de les Rates, al Parc Nacional de Cabrera, en el desenvolupament dels treballs de conservació d’aus marines finançat per l’impost de turisme sostenible.

La presència d'aquesta au és un fenomen inèdit, segons els experts, i indica la qualitat ambiental recuperada en aquests illots. Fa alguns anys que el Parc Nacional va promoure l’erradicació de la rata negra en aquests indrets, com s’ha fet en moltes illes del món. La presència de nonetes, que són molt vulnerables als atacs de rates, confirma que les actuacions han obtingut resultats positius.

A banda de l’aparició en aquests dos illots, també s’ha constatat un increment demogràfic de l’espècie en altres indrets de Cabrera, on ja es produïa la nidificació. La seva expansió és una notícia molt positiva per a la conservació de la biodiversitat mediterrània.

La noneta sols s’acosta a terra per nidificar. És un animal exclusivament nocturn i difícil d’observar a terra, ja que viu sempre mar endins i és diminut i mal de veure.

stats