Societat 31/05/2021

Detecten un cas de coronavirus entre els docents de les Illes per segona setmana consecutiva

Aquesta setmana s'han notificat 38 positius entre els alumnes

ARA Balears
1 min
Una aula d'un centre educatiu de les Balears.

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha detectat un cas de coronavirus entre els docents de les Illes, per segona setmana consecutiva, després de dos mesos amb incidència zero entre aquests professionals. Segons ha informat el Govern, el nou positiu és un docent d'Eivissa. Pel que fa a la situació als centres educatius de l'Arxipèlag es manté la tendència a la baixa i aquesta setmana s'han detectat 38 nous caos, vuit menys dels que es notificaren la setmana passada.

Des de l'inici de la campanya de vacunació d'aquest col·lectiu la situació sanitària ha estat, pràcticament, immillorable, i actualment la xifra de professors que han rebut ja, com a mínim, una dosi de la vacuna s'eleva al 84,6%. 21.713 professionals educatius de les Illes Balears ja s'han vacunat i cal recordar que molts d'aquests començaran a rebre la segona dosi de la vacuna a partir d'aquesta setmana.

Pel que fa als alumnes, el Govern balear ha informat que aquesta setmana hi ha 9 grups en quarantena (que inclouen els 5 declarats aquesta setmana) a 9 centres educatius, 4 a Mallorca, 3 a Menorca i 2 a Eivissa. Aquesta xifra suposa que només el 0,11% dels 8.000 grups de les Illes Balears estan aïllats per evitar la possible expansió del coronavirus entre els seus alumnes.

Dels 38 nous casos detectats aquesta setmana la majoria s'ha detectat a Mallorca (31) i la resta a Menorca (3) i a Eivissa (4). A través d'un comunicat, el Govern ha remarcat que la majoria d'aquest alumnat és positiu per contacte fora del centre educatiu, ja que els estudis de contacte que es realitzen als centres són en la seva majoria negatius.

stats