Societat 18/07/2020

Detecten un brot de covid-19 a Formentera

Les cinc persones que han donat positiu no han necessitat hospitalització i ja s'està fent el rastreig de contactes

Ara Balears
2 min
Imatge del procediment per fer la prova de coronavirus

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat un nou brot de covid-19 a Formentera d'entorn laboral a un establiment turístic de l'illa, segons ha informat l'agència Efe. Per ara s'han confirmat cinc casos positius lleus i els equips de rastreig estan cercant les persones que hagin pogut tenir contacte amb els infectats per verificar que no hi hagi més casos.

Segons ha informat Cadena Ser, el primer afectat va ser un treballador del servei de manteniment que es troba aïllat al seu domicili amb símptomes lleus. Va ser a partir d'aquest primer cas que es van fer les proves PCR a la resta del personal.

Cap dels cinc que han donat positiu no ha necessitat ser hospitalitzat per ara i des de la Conselleria no han facilitat el nom de l'empresa "per motius de respecte a la privacitat de les persones". Actualment, els equips ja treballen en el rastreig dels contactes de les persones afectades.

Es tracta del primer brot detectat a Formentera i el segon de les Pitiüses després de la detecció d'un brot d'àmbit familiar a final del mes de juny, que va registrar fins a deu casos positius a Eivissa. Fins aquest divendres les Pitiüses tenien 13 casos actius de covid-19.

Segons ha informat la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, l'empresa afectada pel brot farà una PCR a tots els empleats a partir d'aquest diumenge. Ferrer ha assegurat que, després de conèixer la notícia del brot, han anat al lloc i han comprovat que l'empresa compleix amb totes les mesures sanitàries i higièniques establertes.

La presidenta ha recordat que, tot i que Formentera ha registrat fins ara una "situació favorable", l'aparició d'aquest brot "ens recorda que no podem abaixar la guàrdia". Per acabar, Ferrer ha demanat calma i responsabilitat individual per evitar la propagació del virus.

stats