Societat 17/01/2020

Detenen 16 membres dels United Tribuns per tràfic de drogues i organització criminal

La banda tenia a Mallorca la base, des d'on s'havia escampat a Barcelona, Girona, Tarragona, València, Madrid i Tenerife

Ara Balears
2 min
Local dels United Tribuns.

PalmaLa Policia Nacional duu a terme aquest dijous una operació a Palma, Barcelona, Tarragona i València contra els United Tribuns Nomads pels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues, lesions, blanqueig i també per delictes contra el patrimoni. Els United Tribuns són una banda amb vincles amb l'extrema dreta que funciona amb els sistemes de jerarquia, iniciació i imatge dels grups de motards tipus Hell's Angels. A l'Estat, els Tribuns havien fundat un capítol –tal com anomenen als grups locals– que tenia la seu a Mallorca.

La Policia Nacional ha arrestat 16 de membres dels Tribuns i ha fet un total de 18 registres a diferents immobles, finques i locals. Entre els arrestats hi ha Stefan Milojevik, el president de la banda a Espanya. Durant els registres, la policia ha descobert un laboratori de ketamina i 'speed' a l'habitatge d'una de les persones de major confiança del líder de la banda. Els agents han confiscat una gran quantitat de productes químics i al voltant d'un quilogram de cocaïna.

Durant els escorcolls també trobaren uniformes policials i plaques presumptament falses i els productes necessaris per a l'elaboració de les drogues de síntesis els obtindrien de països de Centre Europa, des d'on els importarien mitjançant l'ús de transportistes a sou. Gràcies a la cooperació internacional s'ha evitat l'enviament d'1,5 litres d'un líquid amb principi actiu d'amfetamina amb destinació a Palma, quantitat que se sumaria a la d'un altre litre descobert durant els registres. També s'han confiscat una important quantitat de caixes d'anabolitzants.

Fa prop de dos anys els Tribuns, que tenen capítols a Alemanya, Àustria, Bòsnia, Bulgària, Dinamarca, França, Itàlia, Suïssa, Tailàndia i Turquia, varen triar Mallorca per instal·lar-se. Des de l'illa varen obrir diferents grups a Barcelona, Girona, Tarragona, Madrid i Tenerife. Fa poc havien començat a operar a Mallorca.

Quan es varen instal·lar a Mallorca varen començar una operació per donar-se a conèixer als mitjans, alguns dels quals varen publicar que no era un grup conflictiu. Fins i tot es varen exhibir en un combat d'arts marcials que va aplegar Tribuns de diversos països i en què va lluitar Milojevik mateix. El va presentar un periodista mallorquí i entre els molts assistents hi havia el llavors batle de Palma, Antoni Noguera. Aquí podeu llegir la crònica d'aquell combat.

Segons un comunicat de la Policia Nacional la banda dels Tribuns va créixer ràpidament i va assumir el control del tràfic de drogues en diferents locals d'oci nocturn, festes clandestines i prostíbuls de Mallorca. Els membres del grup feien feina com a personal de seguretat en aquests negocis. A més, haurien participat en baralles violentes amb altres bandes rivals i amb els ultres del RCD Mallorca. Al líder del grup també se'l relaciona amb diferents confiscacions prèvies de drogues sintètiques i marihuana. A més, segons la Policia Nacional, a escala internacional els Tribuns estan vinculats a diferents organitzacions criminals i d'extrema dreta.

stats