El mal temps desllueix l'inici de la Setmana europea de la mobilitat a Palma

La mobilitat sostenible és el primer paràmetre d’una ciutat moderna i europea, segons ha explicat en la diada el batle Antoni Noguera

L'inici de la Setmana europea de la mobilitat, que ha tingut lloc aquest dissabte a Palma, s'ha vist una mica deslluït pel mal temps, ja que a primera hora del matí plovia de manera lleugera. Això ha provocat que el primer dels esdeveniments previstos, una bicicletada pel centre de la ciutat, hagi tingut poc menys d'una cinquantena de participants.

A mesura que el temps ha anat millorant, han estat més nombrosos els ciutadans que han sortit al carrer per gaudir d'alguns dels actes previstos en aquesta diaba de la mobilitat, sobretot els adreçats als més petits.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha explicat que la diada "representa allò que volem per a Palma". "La mobilitat sostenible és el primer paràmetre d’una ciutat moderna i europea, i aquest ha de ser el futur de Palma, fet que implica també el tramvia", segons el batle. Pel regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, la Setmana europea de la mobilitat cerca "generar una reflexió col·lectiva d’una mobilitat diferent". "Es tracta de fer una provocació reflexiva per pensar una altra manera de moure’ns i anar canviant com s’entén la mobilitat", ha dit Ferrer.

Devers les onze del matí s'ha obert el circuit de seguretat viària, instal·lat al carrer Unió, que ha estat tallat al trànsit per dur a terme aquesta activitat. A més, els infants i joves han pogut practicar al carrer alguns dels seus esports preferits, com el futvòlei, l'hoquei i el futbet. 

A les 11 h i a les 13 h el Cor Juvenil del Teatre Principal de Palma ha ofert un concert al carrer, just enfront del teatre. A les 12 h i a les 13.45 h s'ha oferit l'espectable 'Una escletxa en la ciutat, teatre d’incògnit', una coproducció de Compagnie Dérézo (França), C.IN.E. (Mallorca) i Compagnia della Quarta (Itàlia), amb la col·laboració de l’ESADIB i el teatre Principal mateix.

Les pluges de l'horabaixa han obligat a anul·lar els actes previstos a la Diada, però la resta de la programació d'aquesta setmana  es  manté.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF