Societat 10/05/2021

Desenes de treballadors es manifesten a Palma contra l'ERO de BBVA

A les Balears, l'entitat planteja l'acomiadament d'unes quaranta persones, el 15% de la plantilla

ARA Balears
1 min
Imatge de la concentració, aquest dilluns davant el BBVA de la plaça de l'Olivar de Palma.

PalmaDesenes de treballadors de BBVA s'han manifestat aquest horabaixa davant l'oficina de la plaça de l'Olivar per protestar contra l'ERO (expedient de regulació d'ocupació) que vol aplicar l'empresa. A les Balears, es planteja l'acomiadament d'unes 40 persones, que suposen un 15% del total de la plantilla.

La concentració ha estat convocada pels sindicats UGT, CCOO, CGT i ACB, que demanen "prejubilacions per a qui les vulgui agafar, tal com ha fet fins ara l'empresa", ha explicat el delegat de CCOO, José Antonio Olmedo. Pel que fa a les oficines, BBVA en vol tancar 35 a la zona Est, que engloba les Illes, València i Múrcia.

A escala de l'Estat, el grup proposa un ERO que afectarà 3.800 treballadors i significarà el tancament de mig miler d'oficines. Cal recordar que l'anunci va arribar després que anunciàs que va obtenir un benefici d'1.210 milions d'euros durant el primer trimestre de 2021. Segons va comunicar l'entitat, la xifra de guanys ja és similar a la dels resultats trimestrals previs a la pandèmia.

Part d'aquesta empenta també s'atribueix a l'increment dels ingressos per la via de les comissions. Aquesta partida va créixer un 10% interanual en el primer trimestre de l'any, fins a suposar un total d'1.133 milions d'euros.  D'altra banda, la digitalització és un dels motius que el BBVA ha esgrimit en les darreres setmanes per justificar l'ERO. L'entitat ha defensat que les transaccions dels clients a través de les seves aplicacions van créixer un 121%, mentre que les gestions a les oficines (amb el context de la pandèmia) van caure un 25%.

stats