El BBVA guanya 1.210 M€ fins al març a les portes del seu gran ERO

L'entitat torna a nivells precovid just després d'anunciar l'acomiadament de 3.800 treballadors a Espanya

2 min
Una oficina del BBVA a Barcelona.

BarcelonaEl grup BBVA va obtenir un benefici de 1.210 milions d'euros durant el primer trimestre del 2021, un anunci que arriba just després de proposar un ERO que afectarà 3.800 treballadors a Espanya. Segons ha comunicat aquest divendres l'entitat, la xifra de guanys ja és similar a la dels resultats trimestrals previs a la pandèmia. En el primer trimestre del 2020, marcat per l'inici de l'emergència sanitària, el banc va registrar un resultat negatiu de 1.792 milions d'euros. En canvi, els comptes d'aquests últims tres mesos s'han vist impulsats per l'evolució positiva dels ingressos recurrents i els sanejaments i provisions més baixos.

Part d'aquesta empenta també l'atribueix a l'increment dels ingressos per la via de les comissions. Aquesta partida va créixer un 10% interanual en el primer trimestre de l'any, fins a suposar un total de 1.133 milions d'euros. A més, l'entitat també ha insistit en la seva transformació digital i ha defensat que les transaccions dels clients a través de les seves aplicacions van créixer un 121%, mentre que les gestions a les oficines (amb el context de la pandèmia) van caure un 25%.

La digitalització és un dels motius que el BBVA ha esgrimit en les últimes setmanes per justificar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb què vol acomiadar 3.800 treballadors a Espanya i tancar mig miler d'oficines. A Catalunya, on el banc va créixer amb la compra de les antigues caixes, aquest procés afectarà 1.200 empleats.

"En el primer trimestre del 2021 hem obtingut uns resultats positius en un entorn que segueix sent molt desafiant. A més, som un dels bancs més sòlids i més ben capitalitzats d'Europa", ha destacat Onur Genç, el conseller delegat del BBVA. El banc d'origen basc ha assegurat que la venda de la seva filial als Estats Units li ha permès trobar més opcions per "crear valor".

stats