Societat 03/05/2022

Una desena de locals de Santa Catalina han rebut sancions per renous des del març

L'Ajuntament de Palma ja ha precintat 11 aparells de música a establiments de Ciutat des del març

2 min
En total, Cort ha detectat infraccions per renou a una trentena de locals de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ja ha sancionat 11 locals de Palma des del mes de març per excés de renou, la majoria al barri de Santa Catalina, segons ha informat aquest dimarts la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover. Una modificació en la normativa municipal permet des del març precintar aparells de música que superin els 85 decibels de renou, segons ha informat l'edil en la roda de premsa de presentació de la sala amable per a dones víctimes de violència masclista oberta al quarter de Sant Ferran.

A banda d'aquests 11 aparells de música precintats, que comporten sancions de fins a 12.000 euros per a cada establiment, s'han aixecat 20 actes a altres locals. En aquests casos, "no se superen els decibels, però tenien música, sense permís", ha puntualitzat en aquest sentit la regidora de l'Ajuntament de Palma.

"Està clar que Palma s'ha reactivat, per les coses bones i per les dolentes. És una ciutat turística de primer nivell, amb molt d'atractiu i ambients diferents. Hem de ser capaços d'aguantar els equilibris en aquest sentit. Hi ha gent que s'ho vol passar bé i hi ha gent que té els seus propis negocis... Però això ha de ser compatible amb el descans dels veïns", ha advertit Adrover.

Presència policial 24/7

Sigui com sigui, l'edil defensa que "la Policia Local és al carrer les 24 hores del dia els 365 dies de l'any". Pel que fa a les mesures concretes preses a Santa Catalina, la titular de Seguretat Ciutadana defensa que el barri "té una atenció més que especial", concretament dins l'operatiu especial d'estiu.

La regidora ha mantingut que "l'incivisme, els renous i turisme d'excessos s'ataca des de moltes àrees municipals: des de Sanitat i Turisme, i la Policia Local col·labora amb altres cossos i forces de seguretat". Així, "cada cap de setmana es fa un desplegament en aquests llocs", que des d'ahir dilluns s'ha reforçat amb un increment de prop de 100 policies en tot el cos municipal.

stats